Gå til sidens hovedinnhold

- Han er et av sesongens beste kjøp

Hevder Max Kruse kan gi Borussia Mönchengladbach mesterligaplass.

HTML EMBED

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Bayer Leverkusen har to stjernespillere som utmerker litt mer enn alle andre. Det er Stefan Kiessling og Sidney Sam. I helgen fikk vi se hvordan Leverkusen er uten de to på banen. Sami Hyypiä valgte å starte med begge to på benken og det endte med tap mot tabelljumbo Braunschweig. Disse to er nesten for viktige for laget. Braunschweig spilte en god kamp og vist styrke. Kiessling og Sam kom begge inn som innbyttere etterhvert, men de var ikke varme i trøya og de kom aldri ordentlig inn i kampen før det var for sent. Jeg ble overrasket over det jeg fikk se. Uten de to på topp så har ikke Leverkusen særlig gode spillere å velge i offensivt. Ja, de har Heung-Min Son, men han er i dårlig form og får ikke til noe om dagen. Hva om Kiessling og Sam blir langtidsskadet? Hva skjer med Leverkusen da? Interessant å se hva Hyypiä gjør med dette.

2)Max Kruse viser seg å være et av sesongens beste kjøp. Ble hentet for en billig penge fra Freiburg, men spiller som om han ble hentet for en dyr penge. Mye av grunnen til at Gladbach ligger på 4. plass er nettopp Max Kruse. Trioen Kruse, Juan Arango og Raffael har vært strålende sålangt og de utfyller hverandre perfekt. Kruse vet tydelig hvor målet står, han er konstant sulten på scoring, har et godt og tungt skudd og er meget bevegelig. Jeg er sikker på at han kommer til å bøtte inn med mål også videre i sesongen. Gladbach er en perfekt klubb for Kruse og fordi klubben har vært så smarte på overgangsmarkedet i sommer så kan det bety en Champions League-plass når sesongen er over. Bare å glede seg til fortsettelsen!

3) Maximilian Arnold. Det er nok en spiller dere der ute ikke har hørt så mye om, men det kommer dere garantert til å gjøre mer og mer iløpet av denne sesongen. Wolfsburg-spilleren er kun 19 år og har tatt Bundesliga med storm sålangt. Ble matchvinner i Frankfurt i helgen. Han trenger få sjanser på å score mål og han har blitt en viktig brikke på midtbanen til Wolfsburg sammen med Diego. Tre mål på fem kamper sålangt og han viser at han har en stor og ikke minst spennende karriere foran seg. Hans spesialitet er skuddbeinet hans. Han kan score fra alle mulige vinkler, noe vi har sett flere ganger tidligere. Han er god til å time løpene sine inne i boksen, god til å få rettvendt seg, han har et godt overblikk og er ikke minst en herlig avslutter. Tar man alderen hans i betrakning, så er det ingen tvil om at dette er en spiller som er verdt å følge litt ekstra med på i tiden fremover.

4) Robert Lewandowski imponerer konstant! Nye tre mål på 18 minutter i helgen. Jeg er veldig spent på hva som skjer med polakken til sommeren. Går han gratis til Bayern? Hvordan vil Dortmund-fansen reagere? Hva skjer i så fall med Lewandowski om han drar til Bayern? Vil han dominere like mye som nå? Det er mange spørsmål som tikker inn i hodet mitt. Nå er han toppscorer i Bundesliga og han ser ikke ut til å stoppe. Han er en spiss som har alt. God med beina og god på hodet. Smart spiller som er flink til å bevege seg og skape rom. Jeg tror han vil passe rimelig perfekt inn i systemet til Pep Guardiola. Nå skal vi selvsagt ikke ta noe på forskudd, men hadde jeg vært Dortmund-supporter, så hadde jeg gruet meg til sommeren. Tenk å miste en spiller som Lewandowski gratis til rivalen. De fikk i det minste mye penger for Götze. For min del så håper jeg at han hvertfall blir værende i Bundesliga, for ligaen kan ikke miste en så stor spiller.

5) En liten titt på nordmennene etter denne runden: Håvard Nordtveit er skadet og var ikke i troppen til Gladbach, Vegar Eggen Hedenstad var ikke i troppen til Freiburg, Tarik Elyounoussi kom inn som innbytter etter 78 minutter for Hoffenheim mot Bayern, Moa fikk de siste drøye 20 minuttene for Stuttgart mot Dortmund, Per Ciljan Skjelbred startet og ble byttet ut etter 73 minutter mot for Hertha Berlin mot Schalke mens Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Braunschweig mot Leverkusen og var nær scoring flere ganger. Blant annet en suser fra langt hold som fortjente en bedre skjebne!

HTML EMBED
Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken