RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ørjan Nilsson

Han er Europas beste keeper

Sist oppdatert:
15. februar ble Shahzad Ali (24) kåret til Europas beste keeper. Sjekk i hvilken idrett.

(iOslo.no) Ali er landhockeykeeper på Sagene IF i Oslo. I forrige måned spilte klubben Europacup i Ankara i Tyrkia mot lag fra blant annet Georgia, Tyrkia, Serbia og Finland. Etter en sterk tredjeplass i turneringen, med bare målforskjellen som skilte dem fra 1. plassen, stakk Ali av med den gjeve tittelen.

- Inn i skolen
Idretten som er stor i flere europeiske land har ikke fullt så stor oppslutning i Norge.

- Vi må få landhockeyen inn i skolene på lik linje med fotball og volleyball, sier keeperen som ble «lurt» med på landhockeytrening for første gang for åtte år siden:

- Egentlig drev jeg med fotball, men da jeg sluttet der og ikke drev med noe form for aktivitet, var vi et par stykker som ble spurt av tremenningen min om vi ville begynne med landhockey. Vi tenkte egentlig vi bare skulle komme og så slutte etter kort tid. Vi skjønte ikke helt vitsen med å løpe rundt etter med køller etter en ball som er på størrelse med en tennisball, forteller Ali til iOslo.no.

PRISDRYSS: Her får Ali det synlige beviset fra den øverste lederen i det tyrkiske landhockeyforbundet i Tyrkia.

- Utrolige redninger
Keeperen, som i tillegg ble kåret til årets keeper i Norge i innendørssesongen 2008/2009, fortsatte heldigvis med landhockey. Spillende lagleder, Amir Arshad, forteller hva som er så spesielt med 24-åringens ferdigheter.

- Han reddet blant annet en straffe der nede. Han ble kåret til turneringens beste keeper på grunn av de utrolige redningene hans. Han har det lille ekstra, sier Arshad til iOslo.no

Stort i Tyrkia
Den spillende laglederen til Sagene IF forteller hvordan idretten kan bli like stor som i for eksempel Tyrkia, hvor det var fulle tribuner under turneringen i februar.

- Nå har vi for få haller og for lite treningstid. Vi må få avtaler med skoler og få idretten inn der. Vi har allerede merket økt trykk fra media etter Tyrkia-turen og vi har fått tre nye spillere den siste tiden, sier han.

Sagene IF trener to ganger i uken. Etter den imponerende innsatsen i Tyrkia har Ali også fått plass mellom stengene på det norske landhockeylandslaget.

- Ja, det var veldig moro. Vi trener litt med landslaget nå for å bli bedre kjent og neste år skal vi spille turnering i Frankrike.

Les mer fra iOslo. no: Pågrepet etter VIF-tyveri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere