Rafael Nadal virker ustoppelig i Madrid Masters i tennis. Lørdag slo verdenseneren seg til finale med 6-4, 6-3 over Roberto Bautista.

Dermed har Nadal vunnet 12 sett på rad i den spanske hovedstaden. Etter sjokktap i Monaco og Barcelona jakter han på sin første tittel i grussesongen, og det ser svært lovende ut.

- Etter en meget god kamp i går (kvartfinalen mot Tomas Berdych) bekreftet jeg at framgangen er reell. Det er godt nytt for meg, sa Nadal.

- I perioder spilte jeg stor tennis mot en sterk motstander. Å være i finale på hjemmebane etter to kvartfinaletap på rad de siste ukene betyr mye for meg.

Storfavoritten brøt Bautistas serve i kampens første game, men slurvet i egen serve slik at Bautista utlignet til 3-3. Dermed skrudde Nadal opp intensiteten et par hakk, vant sju games på rad og hadde dermed langt på vei avgjort kampen.

Etter en time og 43 minutter kunne Nadal ta imot gratulasjoner ved nettet.

Nishikori-bragd

Nadal er tittelforsvarer i Madrid og møter japanske Kei Nishikori i finalen søndag. Nishikori trengte 10 matchballer før han nedkjempet Nadals landsmann David Ferrer i semifinalen.

Nishikori har allerede skrevet tennishistorie denne uken. Resultatene i Madrid gjør at han blir første japanske mann blant de ti beste på ATP-rankingen.

I første sett vant japaneren fem poeng på rad og vendte 2-5 til seier 7-5 i tiebreak. Han hadde sin første matchball i annet sett, men Ferrer vant settet og utlignet til 1-1.

Nishikori måtte få behandling for ryggplager, men han tok kommandoen 5-2 før han trengte ni matchballer på å vinne et game som varte nesten et kvarter. Seieren var hans 14. på rad. Sist helg tok han sin første grustittel med finaleseier i Barcelona. (©NTB)