COMPIÈGNE (procycling.no): Under rytterrepresentasjonen på Place du Palais i startbyen Compiègne, var det Thor Hushovd alle ønsket seg en bit av.

Nordmannen er umåtelig populær i Frankrike, og den trenden ser ikke ut til å ha blitt noe svakere etter 33-åringens VM-tittel.

Selv har han godfølelsen foran rittet han ønsker seg aller mest å vinne:

- Jeg har hatt en fin gjennomkjøring av løypa og har hatt en god følelse på trening den siste tiden. Det har egentlig vært stille og rolig de siste dagene, sier Hushovd til procycling.no midt oppe i alt oppstyret ved slottet i byen.

Mestertipper Arvesen
De som kjenner ham aller best, vet hva man skal se etter for å bedømme om Garmin-Cervélo-rytteren er i form.

- Jeg tror Hushovd vinner på søndag. Det mener jeg virkelig, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

- Han er motivert og han i ekstremt god form. For å vinne et slikt ritt må uansett alle de andre faktorene også gå vår vei, påpeker Gabriel Rasch.

- Spare, spare og spare
Og nettopp Gabriel Rasch er en essensiell brikke i laget, som søndag har en siste sjanse til å rette opp helhetsinntrykket fra klassikerperioden.

- Gabriel er viktig. Det er godt å ha enn venn med litt mer ro på laget, sier Hushovd.

Gabba manglet da Garmin-laget floppet under Flandern rundt. I ettertid har laget hatt taktikkmøter og blitt enig om å støtte helt og fullt opp for Hushovd, på veien mot velodromen i Roubaix.

- Det gjelder å spare krefter underveis. Da må hele laget fungere for at jeg skal kunne sitte rolig i hovedfeltet. Lagkameratene mine må tett luker for meg underveis, mens jeg forhåpentligvis kan benytte meg av det litt senere i løpet, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovds viktigste mann
Rasch har fått oppgaven med å holde landsmannen unna trøbbel underveis. Det innebærer å sitte med ham så lenge som mulig, finne gode posisjoner og skjerme så mye vind som mulig.

Spesielt det siste punktet tror han blir ekstremt viktig.

- Det viktigste vil være å ikke få vind i ansiktet i det hele tatt. Man må spare, spare og spare. Helt til man er tett på finalen i rittet.

- Hvordan har Garmin størst sjanse til å knekke Fabian Cancellara underveis?

- Vi må ha flest mulig folk med i den siste gruppen. Vi trenger alle vi kan for å svare på tempoøkninger og tette lukene.

Dette må endres
Søndag vil vi trolig få se et helt annet Garmin-Cervélo, enn man gjorde under Flandern rundt.

Paris-Roubaix passer en rytter med Thors kjørestyrke enda bedre, og denne gangen skal Tyler Farrar og Heinrich Haussler i utgangspunktet underkaste seg den regjerende verdensmesteren.

Selv om det er planen på forhånd, vil Garmin ta den sjansen de selv mener gir den største vinnersjansen underveis. Det er derfor umulig å spå på forhånd om det er nettopp Hushovd som blir lagets mann i finalen.

Basert på det Gabriel Rasch så under søndagens Flandern rundt, mener han laget bør gjøre følgende endring på løpsopplegget.

- Jeg synes en feil vi har gjort i flere ritt hittil, er at vi er for opptatte av hva som skjer i første halvedel av løpet. Vi har svidd av litt for mye krefter i denne perioden. Dersom du tar Flandern rundt, så man aldri BMC Racing før de måtte være der framme. Man så heller ikke mye til Nick Nuyens før finalen, bemerker Gabba.

Behersket Van Petegem
Det blir Peter Van Petegems oppgave å bestemme om Garmin synes mye eller lite under søndagens ritt.

Belgieren var rimelig ordknapp rundt taktikken, da procycling.no snakket med ham under lagpresentasjonen.

- Det er veldig lett å ønske seg å sitte igjen med flere mann under finalen, men man må huske på at dette er Paris-Roubaix. Det er 25 lag som starter og nesten 260 kilometer å sykle. Man kan planlegge mye på forhånd, men man er nødt til å løse situasjonene som oppstår underveis, og ta de riktige avgjørelsene der og da. Det er derfor vi har et sterkt lag rundt Thor, og vi håper selvsagt at han får en problemfri ferd mot Roubaix, sier Van Petegem til procycling.no.

PS! Det er for øvrig meldt i overkant av 20 varmegrader og vind fra nordvest i Nord-Frankrike søndag. Altså er ikke forholdene ulike de rytterne møtte under 2009-versjonen av rittet. Da ble Hushovd tredjemann etter å ha veltet under finalen.