Oslo (ANB): – Nei, han er ikke velkommen til oss. Det går ikke på person, men på prinsipp. Dopingtatte utøvere er ikke velkomne hos oss, og det kommer de aldri til å bli heller, sier Bislett-general Steinar Hoen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I 2003 testet Dwain Chambers positivt på anabole steroider. Briten ble den aller første som testet positivt på designerdopet THG, som senere også felte blant andre Marion Jones.

I årene etter har Chambers kjempet seg tilbake til verdenstoppen på 100-meteren. Under EM i Torino imponerte briten på 60-meteren, og Chambers kunne til slutt juble for gullmedaljen.

Overrasket
I Tyskland er det nok til at han nå blir invitert til Berlin Golden League 14. juni. Men gullmedaljen og rene dopingtester hjelper ei med tanke på Bislett Games tre uker senere.

– Det er helt uaktuelt. Vi er et invitasjonsstevne, og kommer ikke til å invitere Chambers. Han skal ikke hit, uansett hvor ren han har vært de senere årene, og uansett hvor fort han løper, sier Steinar Hoen.

Det tidligere høydeesset er også meget overrasket da ANB informerer om at Berlin har invitert den skandaleomsuste løperen.

– Vi har en «gentleman’s agreement» i Euromeetings (et forbund/forening for arrangørene av de største friidrettsstevnene i Europa, journ.anm.) som går på at dopingtatte utøvere ikke skal få delta i stevnene våre, kan Hoen fortelle.

Tar fra levebrødet
Også store DN-galan i Sverige nekter Chambers å stille.

– Vi inviterer han ikke hit om han så setter verdensrekord, sier stevnesjef Rajne Söderberg til Aftonbladet.

Samme innstilling har Hoen.

– Taper Bislett Games noe på at en av Europas – og verdens – beste sprintere uteblir?

– Akkurat det spiller ingen rolle. Det handler om å gi de rette signalene. Gevinsten ved å dope seg skal være mye lavere enn det man taper hvis og når man blir tatt.

– Det handler om å ta fra dem levebrødet. Først da skjønner mange alvoret, sier Hoen. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).