Vi er blitt bortskjemt det siste året. Alt Ola Vigen Hattestad har stilt opp på, har han jo egentlig vunnet. Lørdag måtte han imidlertid nøye seg med 5. plass på sprinten i fri teknikk i Düsseldorf. Søndag skulle de norske gutta så revansjere seg.

Det gikk ikke helt som ønsket.

Så lenge bra ut
For da alt egentlig var som ønsket på sisterunden, Vigen Hattestad lå tett bak russiske Alexei Petukhov, på 3. plass, men så hektet det norske sprintesset i egen ski. Dermed ble det ingen revansje. Til slutt gikk han i mål til 9. plass på sprintstafetten - 21,4 sekunder bak de russiske vinnerne. John Kristian Dahl gikk sammen med Vigen Hattestad for Norges andrelag.

Norges førstelag, med Eirik Brandsdal og Anders Gløersen, tok imidlertid 2. plassen i rennet - 0,8 sekunder bak russerne.

- Finalen gikk akkurat som vi ønsket. Den gikk i passe fart, vi fikk spart krefter og fikk med begge lag. Ola fikk også bakskia til russiske Petukhov, han følte seg piggere søndag enn lørdag, men så hektet han altså. Han sa at han traff mellom beina eller oppå skia med staven sin. Da var det ene kortet spilt. Og selv om Brandsdal/Gløersen leverte fantastisk, så er Petukhov litt for god akkurat nå, sier Norges landslagstrener, Ulf Morten Aune, til Nettavisen.

Les om kvinnenes sprintstafett:Lurte Norge igjen

Han kan kanskje trøste seg med at det er lenge til Vancouver-OL, og der kan Norge stille med Vigen Hattestad og Petter Northug på lag.

Eller?

- Det spørsmålet trenger jeg ikke å svare på nå. Hvem som skal gå sprintstafetten i OL svarer jeg først på to dager før den konkurransen skal gåes, sier Aune.

Her ser du resultatene fra rennet. (ekstern lenke)

PS. Sverige, med Robin Bryntesson og Björn Lind, tok 3. plassen i rennet.

Sjekk siste vintersport her!
Sjekk siste sportsnytt her!