*Nettavisen* Sport.

Han er Lyns nye hovedtrener

Kent Bergersen overtar jobben på permanent basis.

11.09.08 19:48

ULLEVÅL (Nettavisen): Det gjorde Lyn klart på en pressekonferanse på Ullevaal Stadion torsdag ettermiddag.

Bergersen (41) var Henning Bergs assistenttrener fram til Berg tidligere denne uka ga seg som hovedtrener i Lyn. Berg skal som kjent overta Lillestrøm fra nyttår, mens Bergersen først fikk beskjed om at han fikk treneransvaret ut inneværende sesong.

Den nye lyntrenerens første mål er å styre klubben til en god posisjon i årets Tippeliga.

- Først skal vi gjøre ferdig denne sesongen å avslutte med stil få slik at vi får en god plassering. Deretter skal vi jobbe hardt i vinter og fortsette den fremgangen vi har hatt hittil i år, sier Bergersen til TV2 Sporten.

Treårskontrakt
Nå blir det altså i stedet en permanent oppgave, i den grad man kan uttrykke seg slik om en trenerjobb i Tippeligaen.

Avtalen gjelder ut sesongen 2011.

Bergersen har erfaring som hovedtrener i Bodø/Glimt og Drøbak/Frogn. Han ga seg som trener i Glimt etter at klubben ble klar for tippeligaspill etter seier over Odd Grenland i kvaliken.

Osloklubben mistet som kjent også sportsdirektør Torgeir Bjarmann, samt backen Lars-Kristian Eriksen, som begge fulgte etter Berg til Lillestrøm.

Millionjakt
I tillegg til å erstatte Berg, Bjarmann og Eriksen, trenger Lyn også nye investorer etter at Atle Brynestad forsvant ut. Klubbdirektør Erik Langerud fortalte nylig Nettavisen om sin treårsplan.

Så langt har klubben fått på plass 12,5 millioner kroner gjennom flere mindre investorer. Målet er 28 millioner.

Fansen kan dermed ikke regne med at klubben i deres hjerter kommer til å bruke penger på spillerkjøp i vinter, selv om klubben har mistet Eriksen og kanskje også mister nøkkelspillere som Tomasz Sokolowski og Eddie Gustafsson.

- Det sier seg selv at vi ikke kan bruke masse penger på å kjøpe spillere, sier styreleder Oddbjørn Lende til Nettavisen.

Faktisk mangler Lyn akkurat nå åtte millioner kroner for å kunne opprettholde dagens satsing gjennom neste sesong.

Duo forlenger
Torsdag ble det også klart at forsvarsklippen og veteranen Tommy Berntsen forlenger fram til 2013. Lyn har også forlenget avtalen med Paul Obiefule, som nå er bundet til klubben ut sesongen 2011.

I avtalen med Berntsen ligger det at midtstopperen fortsetter som spiller så lenge han ønsker, og deretter går inn i trenerapparatet som assistent ut kontraktsperioden.

Per Brogeland gir seg som assistenttrener etter denne sesongen.

Lyn ligger på femteplass i Tippeligaen etter 19 serierunder, to poeng bak Bergersens gamleklubb Bodø/Glimt. Det gjenstår sju runder av sesongen 2008.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag