Gå til sidens hovedinnhold

- Han er overlegen

Landslagssjef Kjetil Strandbråten har aldri sett Magnus Moan så stabilt bra.

Jan Schmid tok tredjeplassen i lørdagens fellesstart i kombinert i Val di Fiemme, og Magnus Moan uttalte etter rennet at nå må man forvente at Schmid kjemper i toppen. Og Moan skulle få rett i sine tanker, for Schmid fulgte virkelig opp lørdagens flotte prestasjon og tok et steg høyere opp på pallen.

Moans tredje
Den eneste som maktet å slå 25-åringen, var nettopp Magnus Moan. Moan var suveren i sporet og gikk fra alt og alle. Dermed tok han sin tredje verdenscupseier denne sesongen.

Landslagssjef Kjetil Strandbråten er meget imponert over både Moan og Schmid.

- Per nå er Magnus overlegen i sporet i kombinert. Jeg har vel aldri sett han så stabilt bra over en så lang periode. Ingen er i nærheten. Jan hopper stabilt bra og i dag lyktes planen i sporet til fulle, sier Strandbråten til Nettavisen etter løpet.

Etter hopprennet lå Schmid på delt sjuendeplass, 12,5 poeng etter ledende Ronny Ackermann fra Tyskland. Dermed startet Schmid 50 sekunder etter tyskeren i langrennet. Planen Strandbråten snakker om gikk ut på å åpne rolig, for så å følge ryggen til Moan.

Men selv om Schmid lyktes til fulle med planen, og gjennomførte en strålende helg i Italia, vil ikke Strandbråten si at dette var det endelige gjennombruddet til nordmannen.

- Satt seg i respekt
- Jan har vært på pallen tidligere, men det er vel kanskje først nå vi andre ser at han blir å regne med. Han hopper bedre, er stabil i sporet og har virkelig satt seg i respekt i verdenseliten, fortsetter Strandbråten, som også er fornøyd med Magnus Moans hopping.

- Magnus hopper faktisk bra. Det var tøffe forhold når han hoppet i dag og sammenligner man med de som hoppet før og etter ham, var Magnus best, sier Strandbråten, og legger til:

- Vi er jo opptatt av sluttresultatet og så suveren som Magnus er i sporet, behøver han ikke være helt i teten etter hoppingen.

I tet halvveis
Det viste han så til de grader i dag. For allerede etter litt over halvgått løp var Moan, som starter over minuttet bak Ackermann, i tet. Sammen med Schmid ledet han en større gruppe som hadde tatt igjen Ackermann. Men i løpet av de siste par kilometerne la Moan alt og alle bak seg og gikk inn til en grei seier.

Bak måtte derimot Schmid jobbe litt hardere for å sikre seg andreplassen. I spurten fikk han konkurranse fra tsjekkiske Pavel Churavy, men nordmannen viste styrke og sikret seg nok en sterk plassering i verdenscupen.

Håvard Klemetsen og Mikko Kokslien lå langt bak etter hopprennet, men begge avanserte flere plasser og gikk seg godt opp på resultatlisten. Kokslien endte til slutt på 18.-plass og Klemetsen kom inn til en 23.-plass.

Sterkt lag
Dermed fortsetter de norske gutta å vise styrke i sporet. Og det gjør at landslagssjefen gleder seg til det som skjer framover.

- Vi har fokusert på å få opp flere rundt Petter Tande og Magnus Moan og akkurat det ser bra ut nå. Petter har jo slitt i år, men vi har han i bakhånd og han er hjemme og trener seg opp nå, avslutter Strandbråten, og medgir at han har tro på at det norske laget skal kunne hevde seg i VM i Liberec om en drøy måned.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

Med søndagens seier, klatret Magnus Moan opp på andreplass i verdenscupen. Der er Jan Schmid nå nummer fem.

Se komplett stilling i verdenscupen her (ekstern lenke)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasinKlikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding. Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken