*Nettavisen* Sport.

Han er Stabæks OL-håp

Foto: Scanpix

Hele Stabæk krysser fingrene for Pálmi Rafn Pálmasons fetter.

04.03.10 09:20

Den er ikke på mer enn fire mann, Islands OL-tropp i Vancouver. Og mens Björgvin Björgvinsson, Iris Gudmundsdottir og Arni Thorvaldsson ikke har fått flest spaltemeter i norsk presse under OL, vil Sagaøyas Stefan Jon Sigurgeirsson i alle fall bli fulgt med argusøyne i deler av Stabæk-miljøet.

- Visste ikke han var med
Den 20 år gamle alpinisten er nemlig fetter til bæringenes Pálmi Rafn Pálmason.

- Jeg var faktisk ikke klar over at han skulle være med før moren min sa det, forteller midtbanespilleren.

- Men vi har vært en del sammen i oppveksten siden vi kommer fra samme sted og han er fetteren min, så det blir morsomt med OL-deltakelsen. Forhåpentligvis får jeg sett ham når han kjører, sier Pálmason til Nettavisen.

Reservasjonen er det god grunn til, han topper ikke akkurat verdenscuplistene, unge Sigurgeirsson - og vil neppe bli kanadisk TVs største trekkplaster:

Kun to ganger i karrieren har han fått være med i verdenscupen - i slalåmrennene i henholdsvis Kranjska Gora og Schladming tidligere i år. Begge gangene kjørte han ut i førsteomgangen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vant FIS-renn
I FIS-rennene har det gått noe bedre, med en førsteplass i slalåmen i Akureyri i romjula, samt en sjuendeplass og beste utlending i slovenske Ribnica na Pohorju for en drøy måned siden.

Så altfor høye er forhåpningene likevel ikke.

- Det er ikke så mye snø på sørsiden av Island, men vi har jo litt på nordsiden sånn at man kan få kjørt noe der.

- Jeg kommer til å være skikkelig ivrig foran TV-en, men håper egentlig bare at han gjør det bedre enn i verdenscupen og kommer i mål, humrer den islandske landslagsspilleren.

Ilende til kommer også Morten Skjønsberg, som lover full støtte til det islandske OL-håpet.

- Vi heier alle på Pálmis fetter, garanterer midtstopperen.

Støtten trenger det islandske slalåmhåpet. I mennenes super G ble Sigurgeirsson nummer 45 - og fikk dermed den dårligste plasseringen av alle de som fullførte rennet. Islendingen var 8,78 sekunder bak en viss Aksel Lund Svindal.

Sjekk siste OL-nytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.