RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Montasje)

Han er større enn Ronaldo

Hjemme i Portugal er ikke Cristiano Ronaldo den største.

På fotballbanen herjer Cristiano Ronaldo vilt.

Portugiseren bøtter inn med mål for klubblaget Real Madrid og er toppscorer i både La Liga og Champions League.

28-åringen virker til å være i sin livs form, og er en av de aller største favorittene til å vinne Gullballen. Per dags dato virker han nemlig ustoppelig på gressmatten.

Syklist slo Ronaldo
Men hjemme i Portugal er han likevel ikke størst. For andre år på rad måtte han nemlig se seg slått av syklisten Rui Costa på hjemmebane.

Costa vant blant annet årets sykkel-VM, i Italia og Sveits rundt. Det var nok til at Movistar-rytteren ble kåret til årets mannlige utøver i hjemlandet.

Både mannen i gaten og gjestene på gallaen stemte frem 27-åringen.

Costa, som neste år sykler for Lampre, vant foran Ronaldo, padlerne Fernando Pimenta og Emanuel Silva, samt tennisspilleren João Sousa.

Fantastisk sesong
Syklisten Costa hadde en eventyrlig 2013-sesong. På strålende vis lurte han spanjolene Alejandro Valverde og Joaquin Rodriguez under VM i Firenze. Allerede på våren hadde han vært sterk i klassikerne.

Etter at han ble kjørt ut av sammenlagtkampen i Tour de France på sidevindsetappen, slo han sterkt tilbake med to sterke etappeseirer.

Ikke mange så på portugiseren som favoritt før VM-rittet, men til tross for få lagkamerater rundt seg, viste han seg som den sterkeste og lureste, og ble Portugals første sykkelverdensmester gjennom tidene. Det lar seg høre i Spanias naboland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere