RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er Sveriges mest fryktede

Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix
Sist oppdatert:
- Ole Kristian Tollefsen har lært av verstingene i NHL, sier svensk hockeyekspert.

Ole-Kristian Tollefsen gjorde seg bemerket som en av de tøffeste spillerne i NHL da han spilte for Columbus Blue Jackets og Philadelphia Flyers mellom 2005 og 2010.

De siste årene er det spillerne i svenske Elitserien som har fått merke nordmannens fysikk på kroppen.

- Tøffest i Elitserien
Tomas Ros i Aftonbladet mener Färjestad-spilleren er tøffest av alle i hele den svenske serien.

- Jeg ranker ham som den tøffeste spilleren i serien. I fjor hadde han konkurranse av Lee Goren i Skellefteå, men i år er han alene på tronen, sier Ros til Nettavisen.

Nordmannen har blitt beryktet for sine slåsskamper på isen, og det er spesielt én fight som har festet seg i minneboken til Ros.

- Jeg har sett Tollefsen leke med flere motstandere. Den største slakten hadde han av Daniel Brodin i Djurgården. Tollefsen vet hvordan man slåss og har lært av verstingene i NHL.

Canal Plus' kommentator beskrev situasjonen på en ganske enkel og passende måte: «Jeg tror Brodin valgte feil fyr å gå mot»


Ros trekker også fram en annen nordmann som en av de tøffeste spillerne i ligaen. Tommy Kristiansen, som spiller for HV71, er ikke like kjent som landsmannen, men vet å slå ifra seg han også.

- Det sies at han har lært seg å slåss på gata i Sarpsborg. Han er rå til å fighte på isen, forteller Ros.

Aftonbladets journalist får støtte av Expressens Jonatan Lindquist i at Tollefsen er den tøffeste spilleren i ligaen. Lindquist trekker også fram fighten mot Daniel Brodin som det beste eksempelet.

- Tollefsen har av mange, meg inkludert, blitt ansett som den tøffeste spilleren i Elitserien. Han er en veldig fysisk spiller og nøler ikke med å dele ut tjuvsmeller og snakke skit. Hendelsen med Brodin fikk mange elitseriespillere til å løfte på øyenbrynene, sier Lindquist til Nettavisen.

- Er jeg tøffest?
Ole Kristian Tollefsen ser ikke på seg selv som den tøffeste spilleren i ligaen og ler når Nettavisen konfronterer ham med uttalelsene.

- Er jeg den tøffeste i Elitserien? Det er ikke lov å være tøff i denne ligaen, men hardt spiller jeg, sier Tollefsen.

Denne uken raser debatten om slåssing i norsk hockey etter at Espen Shampo Knutsen gikk ut og sa det kunne bidra til å underholde publikum i tillegg til at det kunne luke vekk en del av det stygge spillet.

I Sverige er reglene stort sett de samme som i Norge, men dommerne har rykte på seg for å være flinkere til å lese situasjonen, og en slåsskamp gir ikke nødvendigvis karantene i Sverige. Ole Kristian Tollefsen er delvis enig med Shampo om at det burde tillates mer i Norge.

- Jeg er enig i det som handler om å stå opp for gutta på laget, og det kan føre til mindre stygt spill. Men man kan ikke kaste seg på noen som ikke har gjort noe. Det bør straffes med karantene. Jeg vil heller ikke ha slåssing på juniornivå, sier Tollefsen.

Her kan du se noen av grunnene til at Ole Kristian Tollefsen blir regnet som den tøffeste spilleren i svensk ishockey.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere