Aksel Lund Svindal kjørte inn til sjetteplass i storslalåm for femte gang i år, men mente han hadde kjørt to greie omganger i Kranjska Gora.

Seieren gikk, ikke overraskende, til Ted Ligety. Det var femte gangen han vant et storslalåmrenn i den slovenske skimetropolen, og det var femte gang han gikk til topps i storslalåm i verdenscupen denne sesongen. Dermed kunne han også ta med seg seieren i storslalåmcupen videre til finalene i Lenzerheide kommende uke.

- Jo, du kan godt si at jeg kjørte to greie omganger. Det var vanskelige forhold, men jeg kom meg gjennom uten å gjøre spesielt store feil. Det var grei kjøring fra min side, og det var femte gangen i år jeg tok en sjetteplass i verdenscupen i storslalåm.

- Det forteller vel ganske klart at det er på dette nivået jeg er, verken mer eller mindre, sa Svindal til NTB.

Han sikret seg annen- og førsteplass i utfor- og super G-rennene på Kvitfjell sist helg, og etter å ha sikret sjetteplass lørdag, henger han fortsatt med i den totale verdenscupen, selv om Marcel Hirscher har et lite overtak.

Sjekk resultatlista i rennet her(ekstern lenke)

Kristoffersen sikret poeng
Ved siden av Aksel Lund Svindal kjørte unggutten Henrik Kristoffersen inn til 18.-plassen fra startnummer 43. Det var hans aller første verdenscuppoeng noensinne i storslalåm.

- Klart jeg er fornøyd med dette. Nå er jeg veldig glad, for aldri tidligere har jeg gjort det så bra i et storslalåmrenn i verdenscupen. Dette gir god selvtillit å ta med seg til søndagens slalåmrenn her i Kranjska Gora, for i slalåmen må jeg prestere på topp for å få sjansen til å kjøre verdenscupfinalen, sa Kristoffersen til NTB.

Han sa også at han fikk god hjelp av Svindal underveis i lørdagens renn.

- Jeg fikk god hjelp av Aksel. Han sa jeg måtte la skiene jobbe skikkelig på dette tøffe underlaget og under disse tøffe forholdene. Jeg gjorde som Svindal sa, så jeg har mye å takke ham for etter denne plasseringen, sa Kristoffersen.

Leif Kristian Haugen kjørte også lørdagens renn. Han kom seg med til finaleomgangen med et nødskrik på 30.-plass og endte som nummer 27 til slutt.

«Sykt bra»
- Det er ikke annet å si enn at Marcel Hirscher er sykt bra. Han gjør jo ikke feil, sa Svindal om sin østerrikske konkurrent, som kjørte inn til annenplassen bak Ligety i storslalåmrennet lørdag.

Det betyr at østerrikeren økte ledelsen til Svindal i den totale verdenscupen fra 29 til 69 poeng før søndagens slalåmrenn, der Svindal ikke kjører.

- Jeg henger fortsatt med i verdenscupen, og det er ingen grunn til å gi opp, men Hirscher har en fordel nå, for han har flere renn igjen å kjøre enn det jeg har. Kanskje vi hadde fortjent å vinne den totale verdenscupen begge to, men akkurat nå er Hirscher et lite hakk bedre enn meg. Slik er det bare, slo Svindal fast overfor NTB etter lørdagens renn.

- Nå reiser jeg fra Kranjska Gora for å forberede meg til verdenscupfinalen i Lenzerheide, sa Aksel Lund Svindal.

Det var franskmannen Alexis Pinturault som tok tredjeplassen i lørdagens renn i Slovenia. (©NTB)