Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er Tippeligaens målkonge

Foto: Svein ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nå får spissen en landsmann som lekekamerat.

AALESUND - SARPSBORG 3-1:

Mye har handlet om Strømsgodset og Rosenborg i Tippeligaen denne sesongen, men bak de to lagene i tet har det vært jevnt på tabellen.

Ett av lagene som har vært helt der oppe lenge, er Aalesund. Tangotrøyene henger bra med i kampen om den medalje i årets sesong.

Søndag ble det seier mot Sarpsborg.

- Jeg synes ikke spillet fungerte før pause, men det løsnet i annen omgang. Vi hadde altfor mange feilpasninger før pause. Det var ingen optimal hjemmekamp, men resultatmessig bra, sa Aalesund-trener Jan Jönsson til NTB.

Marokkanske Abderrazak Hamed-Allah har vært en av de viktigste bidragsyterne for Jan Jönssons mannskap. Spissen er toppscorer i Tippeligaen.

Søndag ble det en ny fulltreffer mot Sarpsborg, for mannen som bare ble omtalt som «superspissen» før sesongstart, og han står nå med totalt ni ligamål.

Aalesund betalte store penger for Hamed-Allah, og det har altså gitt avkastning. Søndag ble det klart at 22-åringen også får en ny lekekamerat på Sunnmøre.

Ny lekekamerat
AaFK bekreftet nemlig at Hamed-Allahs landsmann, midtbanespilleren Houcine Zaidoun, skal spille for klubben ut sesongen. Han kommer på lån fra Olympique Safi.

Spilleren ble presentert før møtet med Sarpsborg, og holder han samme kvalitet som sin landsmann, kan det bli en morsom høst for folket i Jugendbyen.

I møtet med Brian Deanes gutter brukte Hamed-Allah 29 minutter på å komme på scoringslisten. Jo Nymo Matland spilte fram til måljegeren.

Aalesund-spissen tok med seg ballen, vendte bort Ole Heieren Hansen, og banket ballen i nettet bak en sjanseløs Christian Kroglund Sukke. Vertene var i ledelsen.

Det var likevel gjestene som hadde mye av spillet på Color Line stadion, men en strålende Sten Grytebust hadde holdt sarpingene unna scoring.

Det skal også sies at tempoet de første 45 minuttene var tidvis ganske labert, samtidig som begge lag vartet opp med en rekke enkle pasningsfeil.

Doblet ledelsen
Andre omgang var ikke gammel før verten igjen kunne juble for scoring. Fredrik Ulvestad dro seg fint fri, før han sendte lærkula videre til Jo Nymo Matland.

Venstrebacken, som altså fikk assist på kampens første scoring, tok med seg ballen og fyrte av fra distanse. Sarpsborg keeper kunne ikke gjøre annet enn å sukke.

Den definitive spikeren i Sarpsborg-kista kom 13 minutter før full tid. Denne gangen var Hamed-Allah servitør, mens Fredrik Ulvestad fikk bokført scoring med et skudd fra distanse.

Det skal sies at Sarpsborg-keeper Sukke ikke akkurat var helt patent i denne situasjonen, men alle mål teller tross alt.

Et noe komisk selvmål av AaFKs Edvard Skagestad, som headet ballen på klønete vis forbi egen keeper på tampen, ble dermed ikke noe mer enn et trøstemål for gjestene.

Resultatet betyr at Aalesund trygger tredjeplassen på tabellen. Jan Jönssons gutter står nå bokført med 34 poeng etter 19 kamper, tre poeng mer enn Viking på plassen bak.

Brain Deane og Sarpsborg har på sin side slitt den siste tiden og har nå spilt seks kamper uten seier i Tippeligaen. Laget ligger på 14.-plass - kvalifiseringsplassen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!