Gå til sidens hovedinnhold

Han er Tippeligaens toppscorer

Mannen som la opp etter fjorårssesongen scoret igjen, og sikret Start et kjærkomment poeng.

START-VIKING 1-1: - Avgjørelsen er tatt. Jeg har brukt litt tid på å tenke gjennom dette. I samråd med familien har jeg konkludert med at nok er nok. Det er selvfølgelig vemodig, sa Ole Martin Årst for et halvår siden.

Skulle holde seg i form
Ingen hadde ventet å se måltyven – med 150 seriemål på CV-en i klubber som Tromsø, Anderlecht, Gent og Standard Liege – på banen igjen, men i vinter fikk fløyta en annen lyd.

- I utgangspunktet er jeg bare med for å holde meg i form. Jeg vil ikke utelukke noe, og jeg har lært at man aldri skal si aldri. Jeg skulle gjerne ha avsluttet i Start på en annen måte, sa Årst i januar, og siden har det gått slag i slag.

Først ble en ny kontrakt underskrevet, den 14. mars var comebacket en realitet, og en uke senere hadde han scoret sitt første mål for sesongen.

35-åringen har ikke sett seg tilbake.

Mål i annenhver kamp
Mandag scoret han sitt syvende for sesongen, og er med det Tippeligaens toppscorer sammen med fire andre spillere (Fall, Moa, Aarøy og Iversen).

Håkon Skogseid, som et snaut kvarter i forveien hadde gitt Viking ledelsen mot formsvake Start, rotet det til i rogalendingenes bakre rekker, Årst var like våken som i glansdagene, og hamret inn utligningen.

- Jeg hadde heller ikke trodd jeg skulle være toppscorer i Tippeligaen før sesongen, men jeg har jobbet beinhardt, sier Starts målmaskin til TV 2.

- 1-1 var et greit resultat, selv om vi hadde de største sjansene, mener Start-spilleren.

Målet var akkurat nok for å kapre et kjærkomment poeng for et Start-lag som har tapt fire av sine fem siste seriekamper. Poengdelingen var rettferdig ut fra spill og sjanser, Start-profilene var ikke på sitt beste, men heller ikke Viking produserte det helt store, og står fortsatt med sin ene borteseier for sesongen.

Dobbelt skuffelse
Ingen av trenerne var fornøyde etter mandagens kamp på Sørlandet.

- Jeg er ikke fornøyd med ett poeng, men ut fra kampen er det vel greit, det var en tett og jevn kamp.

- Men vi bør skape mer sjanser hjemme mot Viking, sier Start-trener Knut Tørum til TV 2 etter kampen.

Åge Hareide ristet også på hodet etter poengdelingen.

- Jeg er ikke fornøyd med ett poeng her når det ble som det ble, sier Åge Hareide, tydelig skuffet over det ene målet Viking forærte Start.

- Vi er litt for slurvete både offensivt og defensivt, og jeg har en følelse at vi ga dem ett poeng.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra Sør Arena utover kvelden.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her