RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er Vålerengas barnevakt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Har VIFs unggutter musikken på for høyt når Andrea Loberto ringer, kan de være i trøbbel.

VALLE (Nettavisen): Om det ikke ble noen drømmesesong for Vålerenga i fjor, var det i alle fall tre lyspunkt på Oslo Øst i 2009: Amin Nouri fikk 20 kamper på backen, Harmeet Singh 24 kamper på midtbanen, mens Mohammed Fellah kunne notere seg for 23 kamper.

Endelig fikk de tidligere så mye omtalte VIF-talentene sine virkelige gjennombrudd, og på Valle levnes det liten tvil om hvem som skal ha størstedelen av æren for gjennombruddet:

Spillerutvikler Andrea Loberto.

Følger med dag - og natt
35-åringen med en forhistorie i Leeds, kom til Oslo-klubben for fem år siden, og har fulgt de yngste spillerne tett i alle år. Svært tett.

- Det er sånn at hvis jeg for eksempel vet foreldrene deres reiser på ferie, og de skal være alene hjemme, så følger jeg dem opp litt ekstra.

- Kanskje ringer jeg dem på kvelden, og hører jeg at det er høy musikk i bakgrunnen, så spør jeg dem hva de gjør og hvem de er sammen med.

- Gjør oss ekstra dedikerte
Noe stort problem er ikke akkurat det, og da Nettavisen var på Valle i forrige uke, var det ingen som ville karakterisere Loberto som noen hissig vaktbikkje. Snarere trekkes spillerutvikleren fram som et fantastisk medmenneske og en utrolig ressurs.

- Det er helt fantastisk, det han gjør med og for oss, sier Stefan Strandberg til Nettavisen.

- Han har fått oss til å forstå hva som må til for å lykkes, og vi er blitt ekstra dedikerte. Han er ikke bare en god trener, han er også en utrolig god pedagog, skryter midtstopperen.

Må undertegne spesialkontrakt
Alle ungguttene som er på eller hospiterer på Vålerengas A-lag må skrive under en kontrakt hvor de gir Loberto fullmakt til å kunne følge dem ekstra tett. Det har ikke blitt noen tvangstrøye eller problem.

- Det er en grei gjeng å ha med å gjøre.

- Noen trenger litt annen oppfølging enn de andre, men alle er de flinke gutter, understreker 35-åringen.

Dermed kan det bli helt andre oppgaver enn det som ligger i den tradisjonelle trenerrollen som Loberto ender opp med, det blir tidvis som en farsrolle.

- Vi kan snakke med Andrea om alt, skryter Stefan Strandberg.

- Han er alltid lutter øre, og det er utrolig godt å ha en annen enn hovedtrener Martin Andresen å kunne snakke med, mener sørlendingen.

Garanterer suksess med Loberto-oppskrift
Harmeet Singh er helt enig med sin kollega, og gir Loberto mye av æren for den suksessen han etter hvert har oppnådd.

- Hadde alle klubbene hatt en spillerutvikler som Andrea, hadde de løftet seg flere hakk.

- Han har en svært viktig rolle i klubben, vet hele tiden hva vi unggutta gjør, og han vet hva vi må jobbe mer med.

Samtidig er Singh, kanskje den Vålerenga-spilleren som hadde det største løftet i fjorårssesongen, veldig klar på hva som det hele til slutt står og faller på.

- Deg selv. Du kan få all verdens informasjon og instruksjon, men det hele avgjøres av hvordan du jobber og står på selv. Til syvende og sist er det du selv som bestemmer om du skal lykkes eller ikke.

Roser klubben for satsingen
Og selv om Loberto ikke er uenig, og selv trekker fram nettopp Harmeet Singh som et strålende eksempel på en spiller som har jobbet knallhardt med detaljer og ekstratrening for å komme dit han er i dag, mener han at man i Vålerenga har blitt svært flink til å legge til rette for at ungguttene skal lykkes.

- Vi har strukturen og systemet som gir mulighetene, og mye av æren skal Petter Myhre ha for å ha startet mye av jobben, mens Martin (Andresen) har turt å bruke unggutta.

Spesielt gledelig mener Loberto det er at mange av de ferskeste A-lagsspillerne også har minoritetsbakgrunn og kommer fra Oslo Øst.

- Da jeg kom til klubben i 2005 lærte jeg meg fort hva den sto for. Oslo Øst er et viktig nedslagsfelt, og disse spillerne er viktige rollemodeller og forbilder, samtidig som de kan være bra for publikumsoppslutningen.

- En strålende mann!
Det mest gledelige - eller i alle fall viktigste i disse handlingsløse tidene - for klubben mener likevel Martin Andresen er jobben som Andrea Loberto gjør.

- For en strålende mann! Andrea skal ha en stor del av æren for ungdomssuksessen vår, sier VIF-treneren til Nettavisen.

- Andrea er utrolig flink, har en vanvittig arbeidskapasitet, er særdeles strukturert og følger opp ungdommen vår på en utrolig måte. I tillegg er han fotballfaglig sterk og pedagogisk dyktig, skryter Andresen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere