RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje / NTB scanpix

Han får huden full av Bøhn for «angrepet»

Sist oppdatert:
- Han er god i jobben sin, mener Norges landslagstrener.

NORGE - UNGARN 30-19:

BEOGRAD (Nettavisen): - Vi blir utsatt for et bakholdsangrep 16-17 timer før kampen. Det kom ut en pressemelding før jeg hadde fått informert mine barn i Norge.

Ordene tilhører Karl Erik Bøhn og ble ytret til TV 2 i etterkant av møtet mellom Norge og Ungarn. Han sikter med dette til meldingen som omhandlet hans forhold til Heidi Løke. Fredag kom det nemlig en pressemelding fra landslaget, der det ble bekreftet at Bøhn og Løke ikke lenger var et par. Den kom dagen før Ungarn og Norge skulle møtes i EM.

Raser mot Lea
I møtet med norsk presse etter semifinaletapet, gikk Bøhn spesielt hardt ut mot én mann, nemlig presseansvarlig Halvor Lea. Treneren var ikke fornøyd med Leas fremgangsmåte i saken.

- Den presseansvarlige i den norske troppen bør ta seg kraftig sammen, sier Ungarn-treneren til TV 2.

Overfor NTB utdyper han:

- Heidi og jeg hadde en avtale om at dette ikke skulle ut før etter EM. Jeg er utrolig skuffet over at håndballforbundet ved Halvor Lea (presserådgiver) gikk ut med pressemeldingen på det tidspunktet (fredag 20.45). Det var et bakholdsangrep. Jeg rakk ikke å informere mine egne barn og familie om det.

- Det ble også et sjokk for de ungarske spillerne. De fikk vite om dette rett før spillermøtet fredag kveld, sier Bøhn.

- En suksessfaktor
Litt tilfeldig, tok Nettavisen tidligere i mesterskapet en liten prat med Thorir Hergeirsson om nettopp Leas rolle. Islendingen er klar på at pressesjefen gjør en svært god jobb.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er en av suksessfaktorene i det norske landslaget, at vi har en ledergruppe med spisskompetanse, som er gode til å løse de oppgavene de har, sier han til Nettavisen.

- De er også lagspillere, som tar på seg andre oppgaver når det trengs. De kan ordne med frukt, hjelpe til med å skrive statistikk, eller hva som helst. Halvor er fantastisk sånn, som de øvrige i teamet. Men først og fremst er han god i den jobben han er satt til å løse. Han sørger for struktur, forutsigbarhet og en stødig hånd på det, sier treneren.

Hergeirsson mener at Lea sørger for at landslaget har et ansikt mot mediene, og at han først og fremst skal ta vare på håndballjentenes interesser.

- Det er litt sånn, noen ganger, at vi og media har ulike interesser. Da er Halvor den som står foran og fronter dette for oss. Det blir litt gi og ta, sier islendingen til Nettavisen.

- Det finnes en grense
Norge har vunnet EM, VM og OL i løpet av de to siste årene, og er nå nær ved å vinne sitt fjerde strake gull. Hergeirsson tror gode presserutiner er viktig for denne suksessen.

Så langt under EM i Serbia har presseoppslagene vært mange. Det ble blant annet brukt mye spalteplass på Ole Ereviks utspill om at kvinnehåndball var på steinaldernivå.

Det at Serbias trener, Sasa Boskovic, dro Linn Jørum Sulland i trøyen ble også en stor sak. Nå de siste dagene er det altså saken rundt Løke og Bøhn som har vært omtalt mye.

- Av erfaring, så føler vi at vi er veldig tilgjengelige, både etter kamp, og på pressetreff mellom kampene. Det er viktig overfor media, supportere, sponsorer og idretten vår.

- Men det finnes en grense, spillerne skal ha litt pusterom også. Når det går bra, er ikke dette noen stor belastning, for noen kan det til og med være moro. Men når det går tyngre, og vi har tøffe kamper, da kan det være en ekstrabelastning. Jentene får ikke tid til å puste ut, og koble av, de må være på hele tiden. Det tar mye psykisk energi, sier han.

En del av presserutinene til landslaget er at journalister ikke får bo på spillerhotellet, eller oppsøke spillerne utenom avtalte pressemøter.

- Det har vært et sterkt ønske fra vår side, og det har heldigvis blitt respektert av norske medier, forteller Hergeirsson.

Thorir gikk foran
Lea fikk selv ikke mulighet til å svare på kritikken fra Bøhn lørdag kveld. Hergeirsson tok nemlig fult ansvar for det hele, også for Lea, og gikk foran som sjef i pressesonen.

- Jeg har hovedansvaret for den håndteringen der, også for Halvor Lea, vår presseansvarlige, sier islendingen.

- Vi ble oppringt av TV 2 i går kveld, og de hevdet de hadde sikre kilder på at Heidi og Karl Erik hadde gått fra hverandre. Da valgte vi, i samråd med Heidi, å parkere denne saken med en kort melding.

- Vi gjorde dette for at det ikke skulle komme ut en annen versjon av saken. Slik er det, nå er saken parkert. Vi sier ikke noe mer om det nå. Takk, avslutter Hergeirsson.

Halvor Lea er tidligere journalist i NRK og har de siste årene hatt hovedansvaret for informasjon- og mediehåndtering hos Olympiatoppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere