Kombinertløperen Magnus Krog gikk inn til bronsemedalje i Sotsji-OL onsdag.

Krog leverte svakt i hoppingen og startet 1.03 minutter bak teten, men gikk et kanonløp i sporet og sikret dermed en ny, norsk medalje på russisk jord.

- Dette er helt fantastisk stort. Jeg fikk nesten frysninger på ryggen mot slutten der, da konkurrentene falt av én etter én, sier Krog til TV 2.

- Jeg visste jeg kunne klare det. Det har jeg sagt til både trenere og media. Målsettingen i dette mesterskapet har vært en individuell medalje, sier Krog.

Han må likevel innrømme han har var svært spent før start.

- Det er bare greit med litt nerver, men i dag var det på kanten masse. Heldigvis så fungerte det, sier bronsevinneren.

- Ser ikke bra ut
Eric Frenzel fra Tyskland tok gullet, mens Akito Watabe fra Japan tok sølvet. Det var også disse to som gikk ut som nummer én og to, etter hopprennet.

Kombinerttrener Kristian Hammer var storfornøyd med elevens innsats.

- Vi er superfornøyd med medalje, sier han til TV 2.

- Han har ikke vært på sitt beste på trening den siste tiden, så om han skulle gå har blitt diskutert, men vi vet han har for vane å heve seg i konkurranse. Det var derfor han fikk være med.

Krog har før dette OL vakt oppmerksomhet på grunn av sin OL-sveis, i rødt, hvitt og blått, de norske fargene. Lagkompis Mikko Kokkslien er ikke spesielt imponert over frisyren.

- Det ser ikke så bra ut, da, men han får lov til å se ut som en tulling i dag, sier han til TV 2.

- Han klinte til i hoppbakken og fikk til et bra hopp. Han har slitt litt, så det var sabla imponerende. Alle vi vet hva som bor i ham. Det er gøy for ham og laget, sier Kokslien.

Superløp
Bak duoen i tet samlet det seg tidlig en stor gruppe på flere løpere. Magnus Moan kom raskt opp i denne gruppen, mens også Magnus Krog etter hvert kom opp dit.

Moan lå som nummer 15 etter hoppingen, 48 sekunder bak teten.

Krog startet over et minutt bak teten i dette langrennet, men åpnet forrykende og klatret raskt oppover resultatlisten.

Etter hvert begynte gruppen å sprekke opp litt, men Krog klarte å holde følge helt framme og sikret seg bronsen med en god avslutning på oppløpet.

Moan havnet utenfor pallen. Han ble nummer fem. Håvard Klemetsen ble nummer ti og Mikko Kokslien nummer 13.

Første medalje
Dette var Krogs første mesterskapsmedalje i karrieren.

Magnus Moan har fra tidligere to medaljer i olympiske leker. Han har både et sølv og en bronse i premierskapet fra OL i Torino i 2006.

Moans eneste mesterskapsgull i karrieren kom under lagkonkurransen året før. Da ble det nemlig gull på det norske laget under VM i Oberstdorf i 2005.

Trønderen har også rasket med seg tre sølv og fire bronse fra VM tidligere i karrieren. Denne gangen ble det imidlertid ingen nye medaljer i samlingen.

Varierende hopping
Det var ikke uventet Håvard Klemetsen som var best av de norske i hoppbakken tidligere på dagen. Veteranen nådde likevel ikke helt opp.

Klemetsen lå på en niendeplass etter hoppingen, og siden han har sin styrke i bakken, ble det altså et vanskelig utgangspunkt før langrennet.

Magnus Moan var nest best med en sin 16.-plass, mens Magnus Krog ble nummer 20 og Mikko Kokslien endte helt nede på 35.-plass under hopprennet.

Det var tyske Eric Frenzel som ledet etter hopprennet. Han ble etterfulgt av Akito Watabe fra Japan og Jevgenij Klimov fra vertsnasjonen Russland.

Resultater Gundersen NH / 10 kilometer, menn:
1. Eric Frenzel (GER), 23,50,2
2. Akito Watabe (JPN), +4,2
3. Magnus Krog (NOR), +8,1
4. Alessandro Pittin (ITA), +9,3
5. Magnus Moan (NOR), +12,7
6. Johannes Rydzek (GER), +17,3
7. Lukas Runggaldier (ITA), +19,7
8. Fabian Riessle (GER), +29,4
9. Tino Edelmann (GER), +37,0
10. Håvard Klemetsen (NOR), +38,2
------------
13. Mikko Kokslien (NOR), +1.06,3

Se hele resultatlisten her

MER OL-STOFF: