Gå til sidens hovedinnhold

- Han får stort sett kjeft og klager fra alle

Han har vært hoppsportens mektigste mann siden 1992. I Val di Fiemme er han igjen sjef når hopperne setter utfor.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Kritikken haglet fra arrangøren og tilskuere da verdenscuprennet i Vikersund ble arrangert i slutten av januar. Folk ville ha verdensrekord, men det fikk de se lite til.

Hoppere var frustrerte, ledere forbannet og publikum skuffet.

Det meste av kritikken var rettet mot hoppsportens kanskje mektigste mann, Walter Hofer.

Norges landslagstrener Alexander Stöckl var én av dem som kritiserte det internasjonale skiforbundets jobb i Vikersund. Og fortalte renndirektør Walter Hofer hva han mente om jobben de hadde gjort etter den første konkurransedagen i verdens største hoppbakke.

- Jeg synes de har solgt et dårlig produkt, sa Stöckl til Nettavisen etter det første rennet.

I de neste ukene arrangeres VM i Val di Fiemme, og det er som vanlig Walter Hofer som har ansvaret for at alt går riktig for seg.

Østerrikeren har siden 1992 vært renndirektør for skihopping i det internasjonale skiforbundet (FIS), og har hovedansvaret for konkurransene.

- Han har løftet hoppsporten
Men til tross for at Hofer svært ofte må oppleve kritikk fra hoppentusiaster fra Norge, mener ekspertene at han til syvende og sist har vært viktig for sporten.

- Hvis man ser på det hele bildet, så må man si at Walter er en av de større figurene i skihopp. Han har gjort mange småting som har vært viktig. Han har klart å løfte skihopping, sier landslagstrener Alexander Stöckl til Nettavisen.

- Han er spesiell som person, men han jobber hardt for sporten slik at den får mye oppmerksomhet, sier Stöckl om sin landsmann.

- Kjeft og klager
Også sportssjef Clas Brede Bråthen mener Hofer har vært viktig for at hoppsporten er der den er i dag.

- Han er nok den enkeltpersonen i hoppmiljøet som har betydd mest for utviklingen av sporten. Han har vært sentral i den rollen han har nå siden begynnelsen av 90-tallet, og hoppsporten har blitt løftet fra en brukbar populær internasjonal idrett til en av de viktigste vinteridrettene, så Walter Hofer sin jobb har for meg vært kjempegod, sier Bråthen til Nettavisen.

- Og så er det jo sånn at han sitter på toppen og får stort sett kjeft og klager fra alle fordi at det alltid er noe som kan bli bedre. Men Walter har faktisk vært flink til å takle det og. Det går an å diskutere ting med ham så lenge man er saklig, sier Bråthen.

- Et flott arrangement
NRK-kommentator og hoppentusiast, Arne Scheie, sier til Nettavisen at Hofer skal ha veldig mye av æren for det hopproduktet som presenteres i dag.

- Ser vi på verdenscupen så har det blitt et veldig flott arrangement. Walter Hofer får selvfølgelig skylden for alt fra været til dommere. Jeg tror ikke det hadde blitt noe bedre om noen andre hadde hatt jobben.

- Han stiller med et utrolig engasjement og jeg tror han har vært bra for hoppsporten. Jeg husker tilbake til Nilo Halonen som hadde jobben før ham, og jeg kan ikke skjønne at det har vært noe tilbakeskritt etter at Hofer kom, sier Scheie.

Anders Jacobsen er også klar på at Hofer har vært en viktig person for hoppsporten.

- Ja, han er veldig forsiktig, men han har også gjort en veldig bra jobb. Jeg skulle kanskje ønske at han lot det være mulig å slå seg litt i hoppbakken også, men alt i alt, så har han gjort en kjempebrajobb for hoppsporten, sier Jacobsen til Nettavisen.

Lørdag er det klart for den første individuelle hoppkonkurransen for menn i Val di Fiemme. Der skal de norske hopperne opp mot tidenes beste skihopper, ifølge Clas Brede Bråthen.

Se video av sportssjefen snakke om de kommende konkurransene under:

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken