RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han fikk drømmejobben i NHL

Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Skal jobbe med en av idrettens mektigste.

- Her borte kaller de ham «El Mafioso», flirer Ole-Kristian Tollefsen.

Han snakker om Don Meehan, den største og mest innflytelsesrike agenten i ishockey. Meehans selskap, Newport Sports Management, har den 24 år gamle nordmannen i stallen og er i ferd med å rekruttere én til: Erik Ryman.

Stjernespekket stall
Men Ryman blir ikke hentet inn fordi han er norsk landslagsspiller eller fordi han spiller for AIK i Allsvenskan. Ryman hentes inn for å jobbe med å finne nye spillere til Newport Sports Management.

Firmaet har over hundre NHL-spillere i stallen, deriblant stjerner som Mike Green, Jarome Iginla, Nicklas Lidström, Henrik Lundqvist, Scott Niedermayer og Chris Pronger.

- Meehan er størst og har vært med lenge. Han har ikke bare spillere i stallen, men managere og trenere også. Treneren til Montreal, Guy Carbonneau, har vært i stallen hans helt siden han spilte i NHL selv, forteller Tollefsen til Nettavisen.

- Så Don Meehan har enorm innflytelse, legger han til.

- Skal bli moro
Meehan anses faktisk som en av de mest innflytelsesrike personene innen amerikansk idrett. Nå får han altså Erik Ryman med seg på laget.

Ryman spiller til daglig på det nest høyeste nivået i svensk hockey, etter at han tidligere tilbrakte så mange år i Vålerenga at hans svenske statsborgerskap ble byttet ut med et norsk. Nå skal backen formidle nye og lovende spillere over dammen til Meehans agentselskap.

- Det er klart at dette er drømmejobben. Det skal bli moro å gjøre noe annet en bare å spille hockey, sier Ryman til Nettavisen.

36-åringen ble kontaktet av Meehans firma etter å ha blitt anbefalt av en tidligere lagkamerat. Newport Sports Management ville utvide agentstallen, og da ble Ryman sett på som en ideell kandidat.

Ryman vil fungere som rådgiver, agent og speider, og basere sitt arbeid på lovende spillere i Europa, og ikke minst Sverige og Norge, hvor den tidligere Vålerenga-backen har god oversikt.

Meehan og Craig Oster, som er Ole-Kristian Tollefsens kontakt i Newport Spors Management, spurte naturligvis Columbus-backen om hvilket inntrykk han har av Erik Ryman. Og Tollefsen hadde bare positive ting å si.

- Jeg har jo kjent Erik i mange år.

Ansiktsløftning
Både Tollefsen og Ryman mener at norsk hockey har gått gjennom en ansiktsløftning de siste årene og nå er blitt mer interessant for agentselskap som Newport Sports Management.

- Det norske spillermarkedet har helt klart blitt mer interessant etter innsatsen i forrige VM og etter at vi kvalifiserte oss for OL, mener Tollefsen.

Ryman karakteriserer rett og slett norsk ishockey som «meget bra».

- Med flere spillere i utlandet enn før, og landslagets gode prestasjoner, er det flere norske spillere som kan være aktuelle for spill i NHL, sier Ryman.

- Tenker du på noen spesielle?

- Mats Zuccarello Aasen og Jonas Holøs er definitivt to navn som kunne vært aktuelle. Så har vi jo Anders Bastiansen, som gjør det godt, samt at både Mathis Olimb og Martin Røymark spiller i den svenske ligaen fra neste sesong, poengterer Ryman.

Ryman spår spesielt backkjempen Holøs en stor karriere.

- Han er jo allerede koblet til Colorado Avalance, påpeker Ryman, som også trekker fram backtalentene Henrik Ødegaard i Frisk og Aleksander Bonsaksen i Vålerenga som kommende stjerner.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere