RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Barker/AFP

Han ga aldri opp

Sist oppdatert:
Og lørdag ble skadeforfulgte David Dunn matchvinner mot Carews Aston Villa.

BLACKBURN - ASTON VILLA 2-1:

David Dunn er selve definisjonen på pågangsmot i fotballens verden.

I en årrekke har midtbanemotoren vært plaget av skader, som har satt ham på sidelinjen i store deler av de siste fem sesongene.

Men Dunn har aldri gitt opp karrieren. Nå er han skadefri, og lørdag senket han John Carews Aston Villa med straffemålet to minutter før full tid.

Det er kun Aston Villa-supporterne som kan la være å glede seg over akkurat det.

Agbonlahor igjen
På Ewood Park lørdag åpnet imidlertid gjestene best, i en kamp der både Morten Gamst Pedersen og John Carew stilte fra start for hvert sitt lag. Og det var på sedvanlig vis Gabriel Agbonlahor som sendte Birmingham-laget i ledelsen.

Det var ikke gått mer enn tre minutter da spissen satte ballen i det lengste hjørnet bak Paul Robinson i Blackburns mål, og noterte seg dermed for scoring i sin fjerde kamp på rad.

Men Blackburn skulle slå tilbake, halvveis ut i første omgang.

Aston Villas midtstopper Richard Dunne klarerte ballen i beina på Christopher Samba, som sendte ballen kontant i målet til 1-1.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Blackburn med ti mann
Deretter fortsatte kampen i et roligere tempo, og lagene fortsatte andre omgang på samme måte som de avsluttet den første - uten å produsere store målsjanser.

Etter 68 minutter begynte det imidlertid å se stygt ut for vertene, da Vincenzo Grella pådro seg sitt andre gule kort i kampen og måtte ta til takke med en tidlig dusj.

Aston Villa overtok initiativet, men klarte fortsatt ikke å komme til noen virkelig store muligheter. Dermed gikk det mot poengdeling på Ewood Park.

Men så var det denne David Dunn da.

Hands
Midtbanespilleren måtte se store deler av vårsesongen for Birmingham i 2004 fra sidelinjen med en kneskade, og det ble ikke stort bedre med årene for engelskmannen.

I november 2004 slo han opp skaden i kneet, og dermed var han satt ut av spill i over ett år.

I januar 2007 returnerte han til moderklubben Blackburn, men skadeproblemene forfulgte Dunn - som bare fikk med seg 17 kamper forrige sesong.

Av den grunn er det vanskelig å la være å glede seg over 29-åringens avgjørende scoring lørdag, bare to minutter før full tid.

Dunn fyrte av et skudd som traff Richard Dunnes arm, og dommeren pekte på straffemerket.

Spilleren gikk fram for å ta straffen selv, og sendte Brad Friedel til venstre mens straffen gikk midt i målet.

Seiersrekken stoppet
Dermed dro Blackburn i land seieren med ti mann på banen, og klatret samtidig opp over nedrykksstreken i Premier League.

Laget står nå med syv poeng på seks kamper, og innehar 15. plassen på tabellen.

Aston Villa på sin side tapte sine første poeng siden serieåpningen mot Wigan, og faller ned til sjetteplass - med tolv poeng på sine seks matcher.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere