Gå til sidens hovedinnhold

- Han har gjort det ekstremt bra

Det spørs om Tottenham-fansen er enig med Andre Villas-Boas i dette.

Tottenham-manager Andre Villas-Boas mener Emmanuel Adebayor kan bli avgjørende for Tottenhams fremtid i Europa League denne sesongen.

Forrige uke spilte Tottenham 2-2 hjemme på White Hart Lane mot sveitsiske Basel i kvartfinalen i Europa League.

Kampen kostet Spurs dyrt ettersom både Aaron Lennon og Gareth Bale pådro seg skader.

Torsdag kveld er det klart for returoppgjøret i Sveits. Villas-Boas har tro på at det er lagets togolesiske spiss, som kan være med på å sende laget hans videre i turneringen.

Opptur
Adebayor har slitt stort i årets sesong for laget fra Nord-London, og har kun scoret tre ganger på 19 kamper for Spurs. Tottenham-legende Graham Roberts har blant annet gått hardt ut mot Tottenham-spissen.

Men togoleseren fikk en aldri så liten opptur da han scoret i oppgjøret mot Everton forrige helg.

- Adebayor har begynt å score igjen i de siste kampene, og han har vist hvor innflytelsesrik han kan være. Han har blitt mye mer involvert i spillet, og i oppbyggingen av angrepene. Han har skapt sjanser og gitt andre på laget sjansen til å blomstre, sier Villas-Boas til ESPN.

- Han nyter virkelig å spille fotball for øyeblikket, og han har gjort det ekstremt bra. Det at han nå har begynt å score, betyr at han kan starte kampene med mer selvtillit. Jeg har alltid ment at selvtillit for en spiller, er mer viktig enn noe annet, sier portugiseren.

Mangler viktige spillere
Tottenham-manageren tror Spurs fortsatt skal være med å kjempe om avansement torsdag kveld, til tross for skader på nøkkelspillere.

- Bale, Defoe og Lennon er veldig viktige spillere for oss, men skadene deres gjør at andre får muligheten til å spille seg inn på laget. Vi så at flere gjorde det bra mot Everton, sier Villas-Boas.

- Vi venter en vanskelig kamp mot Basel, men vi skal vise at våre ambisjoner er veldig, veldig høye, forklarer Spurs-manageren.

Kampen mellom Basel og Tottenham Hotspur starter klokken 21:05.

Oppgjøret følger du her.

Kommentarer til denne saken