Onsdag ble det kjent at Newcastle-direktør Derek Llambias takket for seg i sin rolle i Premier League-klubben.

Grunnen til at Llambias ikke ønsket å fortsette i jobben var en stund ukjent, men nå viser det seg at det skyldes Joe Kinnear.

Pust ut og la sjokkfølelsen roe seg før du leser videre.

Bosmanspiller
Daily Mirror skriver at Llambias sa opp med umiddelbar virkning da Kinnear nektet ham å hente inn FC Twente-spilleren Douglas, en av de beste midtstopperne i den nederlandske toppserien.

Douglas er født i Brasil, men ble nylig nederlandsk statsborger og har vært tatt ut i deres landslagstropp. 25-åringen er bosmanspiller og avtalen med Newcastle var praktisk talt i boks da Kinnear satte ned foten.

Kinnear, som var manager i Newcastle i 2008 og 2009, har de siste årene vært en kontroversiell figur på balløya, og lederstilen hans ansees som gammeldags.

Mange av klubbens supportere reagerte sterkt på at Kinnear i det hele tatt ble ansatt. Han skal nemlig ha mye av skylden for at Newcastle rykket ned våren 2009.

På vei bort
Nå ser det ut som nok en sentral person på St. James' Park vil følge etter llambias ut porten. Sjefsspeider Graham Carr kan bli Kinnears neste offer, skriver Independent.

Carr sitter på en åtteårskontrakt i Newcastle og har hatt et hovedansvar for å finne nye spillere til klubben, under manager Alan Pardews ledelse.

Nå er det imidlertid Kinnear som har fått ansvar for dette, og dermed føler ikke Carr lenger at hans rolle i Newcastle er tilfredsstillende.

Carr hentet spillere som Cheick Tiote, Hatem Ben Arfa og Yohan Cabaye for en samlet sum av 14 millioner pund. Han var også sentral da Moussa Sissoko og Mapau Yanga-Mbiwa kom.

Det har også blitt spekulert i at ansettelsen av Kinnear er et forsøk på å presse ut manager Alan Pardew, som også sitter på en langtidskontrakt, og dermed er vanskelig å sparke.

Pardew selv, har imidlertid gjort det klart at han ikke har noen planer om å kaste inn kluten.

- Jeg blir i klubben og håper å hjelpe den oppover på tabellen, sier manageren som ledet Newcastle til en 16.-plass på tabellen i Premier League sist sesong.