Akkurat som Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus underholdt det norske folk på 90-tallet, har Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud blitt en ettertraktet duo.

Lund Svindal er fortsatt den bestem av dem, men Jansrud tar stadig nye skritt mot verdenstoppen. I 2010 tok han olympisk sølv i storslalåm, og forrige sesong kom den første verdenscupseieren. Denne sesongen har han imponert i utfor, og står med en tredjeplass og en fjerdeplass.

Aamodt har fulgt med Lund Svindal og Jansrud tett, og mener at sistnevnte fortsatt har et lite stykke igjen før han er på lagkameratens nivå.

- Han har mye å lære av Aksel. Holdningene og innstillingene. Ærgjerrigheten i forhold til å vinne skirenn og være best. Å ta ut det beste av seg selv. Kjetil har nok et lite stykke igjen dit, men han er på vei, sier Aamodt til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han tror at vi fortsatt ikke har sett det beste av Jansrud.

- Han er en vanvittig god skiløper. Jeg tror han har potensial til å vinne mye mer. Han har de beste årene foran seg. Så lenge han er motivert og ikke skader seg.

Skader har plaget Jansrud mye, og ryggproblemer ødela flere sesonger. De skal nå være under kontroll, og Jansrud fortsetter å bli med Lund Svindal på verdenscuprenn over hele verden. Aamodt tror det er viktig at de har hverandre.

- Akkurat for Aksel spiller det nok ikke så stor rolle fordi han er veldig omgjengelig med alle, men de har nok god nytte av hverandre. De pusher hverandre. Slik som det var med Lasse og meg.

LES FLERE SAKER FRA 2012: