RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han har verdens hardeste skudd

Foto: Karl B. DeBlaker / AFP
Sist oppdatert:
Du vil ikke stå i veien når Zdeno Chara skyter pucken.

Denne helgen er satt av til superstjernene i NHL, som er samlet i Raleigh i Carolina i forbindelse med søndagens All Star-kamp.

Feiringen består imidlertid av mer enn kampen. Fredag ble lagene plukket ut. Carolina Hurricanes' egen kaptein, Eric Staal, hadde sammen med Detroit Red Wings-legende Nicklas Lidström blitt valgt ut av spillerne til å velge hvert sitt lag.

Weber best i første runde
Lørdag var satt av til de populære ferdighetskonkurransene.

I konkurransen om hvem som har det hardeste skuddet, sto det i praksis mellom to mann: Zdeno Chara og Shea Weber. Chara kom til denne helgen som vinner av de tre siste konkurransene, men også Weber skremmer vettet av skuddblokkerende backer og keepere. Kanadieren skjøt faktisk hull i nettet i en kamp i OL i Vancouver for om lag et år siden.

Det var også Weber som tok ledelsen.

I den innledende runden hamret Nashville Predators-backen pucken i mål med en fart på 168,6 kilometer i timen. Det var 1,1 kilometer raskere enn Zdeno Chara klarte.

Team Lidström hadde også det tredje og fjerde hardeste skuddet. Dustin Byfuglien skjøt i 164,8 km/t og Steven Stamkos i 164,0 km/t.

Det var likevel ingen tvil om at de to finalistene skulle bli Weber og Chara.

- Rekorder er til for å slås
I finalen klarte Shea Weber «bare» 166,4 km/t.

Boston-giganten Chara, som er 2,06 meter høy og veier 118 kilo, satte ny NHL-rekord med et skudd på 170,4 km/t. Chara hadde selv den gamle rekorden, som var på 169,6 km/t.

- Det føltes godt! Men det var en tøff konkurranse. Gutta skjøt virkelig hardt og presset meg til det ytterste. Så de skal ha ros, spesielt Shea Weber. Han skjøt utrolig godt i kveld, sa Chara ifølge NHL.com etterpå.

Han tror ikke at rekorden vil bli stående til evig tid.

- Grensene kommer alltid til å flytte seg. Det er bare sånn det er. Rekorder er til for å slås. Men hvem vet, kanskje denne blir stående lenge. Jeg aner ikke, sa Chara.

Ovetsjkin vant triksøvelsen
Ferdighetskonkurransene startet med å kåre hvem som kunne skøyte rundt hele rinken på best tid. Det viste seg å være østerrikeren Michael Grabner, som konkurrerte på vegne av det Young Stars-laget som tilhørte Team Staal.

Grabner kom i mål på 14,238 sekunder og var et halvt sekund raskere enn Taylor Hall, bestemann i Team Lidström. I den innledende runden var Grabner enda raskere - da brukte han bare 14,061 sekunder.

Det må presiseres at ikke alle spillerne deltok i alle konkurransene - hvert lag plukket ut noen få enkeltspillere til de forskjellige øvelsene.

Alexander Ovetsjkin vant som ventet konkurransen om å vise fram de beste triksene alene med keeper, mens Daniel Sedin var i en klasse for seg når det gjaldt treffsikkerhet med skuddene sine.

I straffeslagkonkurransen - hvor vår egen Mats Zuccarello virkelig kunne ha vist seg fram - ble Corey Perry stående igjen som vinner etter å ha scoret tre ganger på rad som den eneste spilleren.

Team Lidström vant ferdighetsstafetten, men sammenlagt stakk Team Staal av med seieren i ferdighetskonkurransene. Nå gjenstår det bare å se hvem som vinner den ordentlige kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere