RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han har verdens to lengste skihopp

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Johan Remen Evensen knuste sin egen rekord!

VIKERSUND (Nettavisen): 246,5 meter er fasiten på verdens lengste skihopp! En verdensrekord var ikke nok for Remen Evensen i den nye gigantbakken i Vikersund. Etter å ha hoppet 243 meter i den første treningsomgangen, var det klart for kvalifisering. Moldenseren strakk seg tre og en halv meter lenger enn sin ferske rekord og strutter nå av selvtillit før rennet lørdag.

- Dette var utrolig. Det har vært en drøm for meg siden jeg var liten, beskriver 25-åringen fra Molde etter den første treningsomgangen.

Remen Evensens hopp teller som verdensrekord, men ikke bakkerekord da den ble satt i en treningsomgang. Selv om farten var presset taklet nordmannen både farten og giganthoppet mesterlig.

- Jeg håper at jeg får beholde rekorden, men jeg tror ikke det, sier Evensen.

Han mener det absolutt er mulig å hoppe lenger i Vikersund. Rekordhoppet var ifølge ham selv ikke helt perfekt.

- Det er noen småting som kan gjøres bedre. Jeg tror noen kommer til å slå dette, men vi får håpe at det blir meg.

Den ferske verdensrekordholderen sto over den andre treningsomgangen. Der hoppet Martin Koch lengst. Østerikeren var farlig farlig nær Evensens rekordsvev med et hopp på 241,5 meter.

- Vi får kanskje se hopp på 245 meter i løpet av helga, spådde tyskeren etter historiens nest lengste skihopp med godkjent landing.

Bjørn Einar Romørens gamle verdensrekord på 239 meter, satt i slovenske Planica i 2005, hang i en tynn tråd før helgens renn i Vikersund. Han var selv klar på at han ikke ble overrasket over å miste verdensrekorden i gigantbakken.

- Jeg var forberedt på å miste rekorden. Jeg skjønte at dette var en god bakke da jeg hoppet dårlig og landet på 213 meter, sier Bjørn Einar Romøren, som tidligere hadde rekorden på 239 meter.

Remen Evenensens andre verdensrekord (246,5m):

Remen Evenensens første verdensrekord (243 m):

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere