HOLMENKOLLEN (Nettavisen): En femteplass i normalbakken og et sølv fra lagkonkurransen er fasiten for Tom Hilde etter at halvparten av hopprennene under Oslo-VM er unnagjort.

Asker-gutten har likevel veldig lyst på medalje av det aller edleste slaget under mesterskapet på hjemmebane, og håper det kan komme i den store bakken denne uken.

- Det blir nok de samme som kommer til å gjøre det bra i storbakken også, men nå gleder jeg meg ordentlig til å komme opp i Holmenkollen, sier Hilde til Nettavisen.

- I løpet av vinteren har vi gjort veldig mange hopp her (Midtstubakken), og jeg har ennå ikke gjort ett bra hopp, så det blir godt å komme seg litt bort, sier 23-åringen.

- Lader opp med musikk
Onsdag skal hoppgutta ut i kvalifiseringen til rennet i den store bakken, og torsdag klokken 17.00 braker alvoret løs i den nybygde hoppbakken.

Siden han ligger som nummer fem i verdenscupen er Hilde allerede forhåndskvalifisert til VM-rennet, og kan bruke tiden til å fokusere maks på det som skjer torsdag.

- Har du noen ritualer i oppladningen?

- Nei, jeg prøver å ikke ha ritualer, og heller gjøre forskjellige ting hver gang. Det er litt negativt å komme inn i en sånn modus at man hele tiden må gjøre det samme, sier han.

- Hvordan er du på konkurransedag?

- Dagen før er jeg mest vanlig Tom. Men på selve konkurransedagen holder jeg meg ganske mye for meg selv. og har musikk på ørene nesten hele tiden. forteller Asker-gutten.

- Hva slags musikk?

- Jeg hører mye på Metallica, også har jeg hørt en del på et Asker-band i det siste, Rover. Men det er mye forskjellig musikk jeg hører på, sier han.

- Petter Northug sier han sover nesten hele tiden når han ikke konkurrerer. Hva med deg?

- Jeg sover når jeg er trøtt, jeg. På kveldstid gjør jeg egentlig det jeg har lyst til. Ligger litt på senga, går litt rundt og ser litt på TV, svarer Hilde.

- Har noe å lære
Så langt i VM har Østerrike vært i en klasse for seg i hoppbakken, og spesielt Thomas Morgenstern har imponert, med to av to mulige gull.

Hilde tror likevel ikke det er umulig å ta rotta på verdenscuplederen og hans lagkamerater i det individuelle rennet torsdag, og lagkonkurransen lørdag.

- Det er absolutt mulig å ta dem. Vi viste det i den første lagkonkurransen at vi ikke er langt unna. I forhold til hvordan vi hoppet i det første VM-rennet, viste vi da at vi hele veien tar store steg i riktig retning. Det er bare å fortsette den trenden. Vi må holde fokus på oss selv, og ikke på dem, og finne ut hva vi kan gjøre bedre, sier 23-åringen.

- Har dere noe å lære av østerrikerne?

- Ja, vi har helt sikkert mye å lære av dem. De vet hvordan man skal hoppe godt på ski, men det vet egentlig vi også. Det gjelder bare å få det ut, sier han.

- Håper på regn og tåke
Under det individuelle rennet i Midtstubakken, og spesielt under kvalifiseringen, var værforholdene svært varierende. Både tåke og vind skapte problemer.

Ifølge Hilde var det imidlertid først og fremst publikum som de dårlige værforholdene gikk ut over. For hopperne skapte ikke tåka de samme utfordringene.

- Jeg håper egentlig på litt tåke, litt regn og litt vind, sier Hilde.

- Så du trives i møkkavær?

- Nei, jeg håper ikke akkurat på møkkaforhold. Men når det regner er det veldig mange av de andre som gjør det dårlig, men sterk vind kan jeg klare meg uten, sier Hilde.

HTML EMBED