*Nettavisen* Sport.

Han kan bli Stabæks neste trener

Foto: Reuters / NTB Scanpix

Bærumsklubben står igjen med to utenlandske alternativer.

12.12.13 12:44

Stabæk sitter igjen med to utenlandske trenerkandidater.

- Vi har hatt tre gode kandidater inne til samtaler, og det er to som peker seg ut som mest aktuelle akkurat nå, sier styremedlem i Stabæk Fotball, Ingebrigt Steen Jensen til Budstikka.

Etter det Budstikka erfarer er amerikaneren Bob Bradley en av de to kandidatene som står igjen. Den andre skal være juniortreneren i klubben, spanjolen Antoni Ordinas Pou.

Flere amerikanske medier siterer bloggen The Province, som onsdag kveld meldte at Bradley skal ha vraket et tilbud fra den kanadiske klubben Vancouver.

Skal bli en toppklubb igjen
Det er over tre uker siden navnet til den relativt velrenommerte treneren kom opp som et aktuelt trenernavn for Stabæk. Amerikaneren har blant annet trent landslagene til USA og Egypt. Bradley fikk sparken i Egypt etter at landslaget ikke klarte å ta seg til VM.

- Vi skal ikke først og fremst ha et navn. Vi er ute etter en trener som kan bygge klubben videre, og som står for den fotballen vi i Stabæk vil kjennetegnes ved, sier Steen Jensen videre.

- Vi skal bygge klubben videre, være en toppklubb i 2017 eller 2018 og ha en trener som kan holde en blå tråd gjennom alt vi gjør. Vi skal utvikle spillere selv, og spillestilen skal være tydelig forankret i alle våre lag fra åtte år og oppover, sier den entusiastiske karakteren videre.

Olsen på ferie i USA
Stabæk-ledelsen er samtidig klar på at klubben kommer til å kjempe en med nebb og klør for å overleve den vanskelige opprykkssesongen i eliteserien neste sesong.

Om det blir «storfisken» Bradley – eller juniortreneren Pou, som har fått særdeles gode skussmål for jobben han har gjort i klubben og NTG – vil ikke Steen Jensen si noe om.

- Jeg vil tippe at lønnskravene og betingelsene er forskjellige hos de to kandidatene, sier han kryptisk.

Sportsdirektør Inge André Olsen befinner seg for øvrig på ferie i USA for tiden.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.