Gå til sidens hovedinnhold

- Han kan erstatte Steven Gerrard

Arsène Wenger lanserer en av sine egne.

Liverpools Steven Gerrard har vært en av Englands beste og viktigste fotballspillere i en årrekke.

Nå begynner det imidlertid å nærme seg slutten for den målfarlige og pasningssikre midtbanespilleren.

Gerrard har rukket å bli 33 år og det er ventet at han kommer til å legge fotballstøvlene på hyll ai løpet av et par sesonger.

Arsenal-manager Arsène Wenger mener imidlertid at England ikke behøver å deppe av den grunn. Franskmannen har nemlig løsningen klar.

Veterantreneren lanserer nå, litt overraskende, Alex Oxlade-Chamberlain som en direkte erstatter for Gerrard, i hvert fall på landslaget.

- En dyp rolle
Wenger mener at framtiden til unggutten er på sentral midtbane og at Oxlade-Chamberlain har lederkvaliteter som vil gjøre ham til en utmerket kaptein i framtiden.

- Alex' framtid er på midtbanen, gjerne i en dyp rolle. Han er god på å fordele ballen og kan komme på løp framover. Han ligner mye på Gerrard, sier Wenger ifølge Express.

Oxlade-Chamberlain kostet Arsenal rundt 12 millioner pund da han kom fra Southampton. 20-åringen har tidligere figurert mye på vingen eller andre steder i angrepet.

- Han kommer garantert til å være i Roy Hodgsons framtidsplaner. Alex kan spille både sentralt på midten og ute på kanten. Det er ikke mange spillere som takler det, sier Wenger.

Oxlade-Chamberlain har slitt en del med skade siden han kom til Arsenal, men skal nå være på vei tilbake og Wenger mener det ser lovende ut.

- Han er en smart gutt og har taklet dette bra. Han har jobbet hardt og slapp operasjon, noe som er viktig i den alderen han er, sier Arsenal-manageren.

Dumt vindu
Media melder for øvrig at Wenger har store ambisjoner om å styrke troppen i det åpne januarvinduet, men manageren selv er klar på at det trolig ikke blir mye handling.

- Om det skjer noe helt spesielt og en spiller vi ønsker plutselig blir tilgjengelig, så kanskje, men jeg mener at det ikke burde være et overgangsvindu i januar, sier Wenger.

- Det er bare hastverk og alle pressekonferanser handler om spillere inn og ut. Det å finne spillere som kan styrke Arsenal er nesten umulig. Det handler ikke om penger, men potensial.

Wenger og hans Arsenal kjemper i toppen av Premier League denne sesongen og kan gjeninnta tabelltopp etter møtet med Aston Villa mandag.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken