RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Han kan gi full OL-kvote

Sist oppdatert:
- Rollen min tilsier ikke at jeg skal kjempe i toppen, sier Lars Petter Nordhaug før Lombardiet rundt.

Mandag skrev procycling.no at Norge ser ut til å miste en OL-plass til Frankrike. Mannen som kan gjøre noe med det heter Lars Petter Nordhaug.

Han går langt i å antyde at det kan bli vanskelig å gjenerobre den siste plassen.

Sky-rytteren må minst bli nummer sju i lørdagens avsluttende klassiker, Giro di Lombardia, for at Norge skal få en full OL-kvote på fem i London.

- Det kan jo skje, men vi skal kjøre for Rigoberto Uran. Rollen min tilsier ikke at jeg skal kjempe i toppen. Men det er mye som kan skje, men jeg har ikke helt stjernetroa på at jeg skal klare det, forteller Lars Petter Nordhaug til procycling.no.

- Men jeg lover å gjøre så godt jeg kan, og det kan jo tenkes at jeg kan klare et bra resultat, men det er ikke det beste løpet å komme topp sju i.

Les også: Norge mister OL-plass

Delvis enig med Kvålsvoll
I 2010 ble Nordhaug nummer 33 i den italienske klassikeren, dermed må det en markant forbedring til for å fikse full OL-kvote.

Mandag uttalte Atle Kvålsvoll at Nordhaug kan klare en topp sju plassering i Italia, og pekte blant annet på at det er lettere å prestere bra på slutten av sesongen.

Nordhaug er delvis enig med treneren til Thor Hushovd.

- Jeg er for så vidt enig i det, spesielt i de mindre rittene. Men her er det snakk om et av verdens fem største endagsritt. Bredden er kanskje ikke like bra her som i resten av rittene, men det er ikke noe lettere å bli topp ti. Det er mer sånn at det er lettere å bli topp 50 enn 100. Det er mange som bryter, forklarer Nordhaug.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Ikke noen krise å miste en plass
Lars Petter Nordhaug er klar på at det ikke er noen krise å stille med fire mann i OL, kontra fem.

- Det er litt vanskelig å si. Det kommer veldig an på løpet. Det er jo ikke så stort forskjell på fire og fem mann. Men siden de store landene ikke kommer til å ha mer enn fem, har det ikke så mye å si. Det er mye større forskjell i VM når Norge har tre og de andre ni, så det er ikke helt krise, avslutter Nordhaug.

PS: Torsdag kjører han Giro del Piemonte som oppladning til lørdagens Giro di Lombardia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere