Gå til sidens hovedinnhold

- Han kan gjøre det «umulige»

Anders Jacobsen kan ende hoppuka i svært eksklusivt selskap.

Anders Jacobsen har hatt en mildt sagt formidabel start på den tysk-østerrikske hoppuka.

Seieren i Obertsdorf var av det overlegne slaget, mens triumfen i Garmisch-Partenkirschen ble sikret gjennom et smått sensasjonelt andrehopp.

- Det siste hoppet i nyttårsrennet er rett og slett et av de beste hoppene gjort av en nordmann noensinne, sier Arne Scheie til Nettavisen, som etter at Jacobsen landet på 143 meter innrømmet at han nærmest var på gråten.

Les også: - Det er norsk skihistorie

Favorittbakke
NRKs mangeårige hoppguru gleder seg stort til fortsettelsen og avlutningen i Østerrike, og har tro på at Anders Jacobsen kan kopiere Sven Hannawalds fire seiere i en og samme hoppuke.

- Han er halvveis til målet, og det er klart det er mulig om han holder prestasjonene på samme nivå i de to gjenstående rennene, forteller Scheie til Nettavisen.

NRK-kommentatoren påpeker likevel hvor vanskelig akkurat dét er.

- I dagens hoppsport er det ofte snakk om veldig små marginer, det så vi jo i Garmisch, sier Scheie og minner om at seiersmarginen bare var på 0,9 poeng ned til Gregor Schlierenzauer på andreplass.

Fredagens renn i Bergisel-bakken i Innsbruck kan meget vel bli nok en kamp om tidelene, men med Jacobsens tidligere prestasjoner i bakken i minne, er det absolutt lov å håpe på mer suksess.

- Både Bergisel og bakken i Bischofshofen er steder Anders liker seg i, og vi husker jo 2006/07-sesongen, da han vant i Innsbruck før han i siste renn ble den yngste norske sammenlagtvinneren i hoppuka gjennom tidene.

Ikke taklet presset
Uten å forhåndsprosedere for mye; skulle Anders Jacobsen likevel vinne morgendagens renn på hjemmebanen til Schlierenzauer og Co, vil han som tidligere nevnt fortsatt ha muligheten til å gjenta Hannawalds enestående prestasjon fra 2001/02-utgaven av den tradisjonsrike konkurransen.

Men det er ikke uten grunn at dette har skjedd kun én gang.

- Gjennom historien er det ni hoppere som har vunnet de første tre rennene, men altså bare en som har greid å holde konsentrasjonen på topp og nervene i sjakk i Bischofshofen, påpeker Arne Scheie.

At Anders Jacobsen skal bli nummer to til å klare bragden, er umulig å svare på, selv for Arne Scheie.

- Men han innehar et utrolig potensiale om dagen, og jeg har selvfølgelig tro på at han kan greie det, avslutter Scheie.

Solid kvalifisering
I torsdagens kvalifisering i Bergisel-bakken gjorde Jacobsen et meget godt hopp og landet på 125,5 meter. Det holdt til en delt 2.-plass i kvalifiseringen.

Dermed bekrefter lederen i hoppuke-sammendraget at den flotte formen fortsatt er på plass.

Anders Jacobsens fremste utfordrer Gregor Schlierenzauer hadde dårligere vindforhold enn nordmannen, men hoppet likevel så langt som 123,5 meter, og vant med det kvalifiseringen.

Seks nordmenn er klare for morgendagens renn, og møter følgende utfordrere i sine dueller:

Andreas Stjernen - Denis Kornilov
Andreas Fannemel - Rune Velta
Andreas Wank - Anders Bardal
Tom Hilde - Noriaki Kasai
Anders Jacobsen - Lukas Mueller

Kommentarer til denne saken