*Nettavisen* Sport.

Han kan redde Saxo Bank-lisensen

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

En amerikansk mester kan være løsningen for Bjarne Riis.

15.11.12 11:17

Team Saxo Bank-Tinkoff Bank ligger utsatt til i kampen om en av de 18 ProTeam-lisensene foran neste sesong. Det har ført Bjarne Riis ut på overgangsmarkedet, og en av hans siste signeringer ankommer fra Liquigas.

Tim Duggan er amerikansk mester av året, og hadde i så måte gode forhandlingskort på hånden.

Tittelen gir ham 100 poeng på den nasjonale rankingen. Det kan ikke konverteres direkte til WorldTour-poeng, skriver velonews.com, men det vil inngå i potten «sportslige kriterier».

Kjemper mot FDJ
I den foreløpige rankinglisten fra UCI ligger Saxo Bank-Tinkoff Bank helt nede på 20.-plass.

Les også: Rankingsjokk for Saxo Bank

Europcar på 18.-plass søker ikke lisens, noe som gjør at det danske laget kjemper mot Argos-Shimano, Lotto-Belisol og FDJ om de tre siste lisensene. I utgangspunktet står nok de reelle kampen mellom FDJ og Saxo Bank.

Hovedproblemet til Riis er at han ikke kan nyttiggjøre seg av de 290 poengene Alberto Contador dro inn etter at han kom tilbake fra utestengelse i august. Han har i tillegg mistet Nick Nuyens, men har ved hjelp av Oleg Tinkoffs rubler hentet underskriftene og poengene til Roman Kreuziger, Nichols Roche, Daniele Bennati og Rory Sutherland.

Sistnevnte vant den amerikanske rankingen i år, og drar derfor viktige poeng inn i laget.

Kan redde lisensen, men hva med Riis?
Tidligere i måneden ble det klart at Saxo Bank manglet over 200 poeng for å karre seg inn blant de 15 første lagene. Lagene som er garantert lisens, dersom de oppfyller de øvrige kriteriene til det internasjonale sykkelforbundet.

Ettersom den endelige avgjørelsen fra UCI er like rundt hjørnet, ser det ut til Duggan var det foreløpig siste trekket i håp om å sikre seg status som ProTeam i 2013.

Så gjenstår det å se om Riis får gleden av fremdeles å styre laget selv. Det er liten tvil om at manageren er under voldsomt press i Danmark, etter dopingbeskyldninger mot Team CSC fra blant andre Tyler Hamilton og Christian Vande Velde. Mer om det her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.