Gå til sidens hovedinnhold

Han kan vinne 15 millioner

Kristian Kjøndal (21) er i finalen i tidenes største europeiske pokerturnering. Mandag kan han vinne 15 millioner kroner.

Den unge pokerspilleren er i Monte Carlo, hvor tidenes største pokerturnering utenfor USA arrangeres i skrivende stund.

706 spillere betalte deltakeravgiften på 10.000 euro for å få være med i EPT Monte Carlo, den åttende og siste turneringen i den tredje sesongen av European Poker Tour.

Åtte mann igjen
Nå er det bare åtte mann igjen - og en av dem er altså en 21-åring fra Norge.

Førstepremien er på svimlende 14,8 millioner.

- Nå er det bare moro! Jeg er allerede sikret 160.000 euro, så nå er resten bare en bonus. Men jeg spiller selvsagt for å vinne, sier Larvik-gutten til Nettavisen.

21-åringen er altså allerede garantert snaut 1,3 millioner kroner, som er premien for å ende på åttendeplass. Blir han blant de fem beste, får han minst 3,1 millioner kroner, og ender han blant de tre beste belønnes han med minst 4,9 millioner.

Avgjøres mandag
Mandag ettermiddag starter turneringen opp igjen. Da skal de åtte gjenværende spillerne holde på til én mann har vunnet alle sjetongene.

Gavin Griffin fra USA leder turneringen. Han har 2,6 millioner i sjetonger. Landsmannen Josh Prager har 1,9 millioner, mens kanadieren Marc Karam sitter på 1,8.

- Gavin Griffin er den jeg frykter mest. Han er fryktelig god. Men jeg har fått en fin bordplassering, og sitter rett bak ham, forteller Kjøndal.

- Marc Karam spilte jeg på lag med tidligere. Han spiller jeg mye med på internett også. Han er klin gæren, mener 21-åringen.

Kristian Kjøndal har 1,1 million i sjetonger, og ligger dermed midt på treet. De to største stjernene på finalebordet ligger et stykke bak. Andy Black fra Irland har snaut 700.000, mens engelskmannen Ram Vaswani har drøyt 400.000. Men Kjøndal er ikke bekymret over manglende rutine sammenlignet med de andre finalistene.

- Jeg har spilt så fryktelig lenge på internett at jeg har en del erfaring derfra. Jeg føler ikke at de har så veldig stort forsprang på meg, sier Kjøndal, og har et poeng. I løpet av ett år med internettpoker spiller man gjerne like mange hender som livespillere gjør på et helt liv.

Stjerneshow
Kjøndals prestasjon må sies å være blant det ypperste en norsk pokerspiller har gjort. EPT Monte Carlo hadde et stjernespekket startfelt med navn som Phil Ivey, Phil Hellmuth, Gus Hansen, Barry Greenstein, Greg Raymer og Joe Hachem.

Skulle Kjøndal vinne her, vil det være en prestasjon på høyde med - eller kanskje til og med større enn - Andreas Walnums seier på World Poker Tour.

Og uansett hvordan det går, er sjansene gode for at vi får høre mer til Kristian Kjøndal i tiden fremover. Han har nettopp undertegnet en sponsorkontrakt med et spillselskap, som sikrer ham gratis deltakelse i 12 store turneringer det neste året.

Praktisk talt hele den norske eliten var på plass da turneringen i Monaco startet onsdag ettermiddag.

Foruten Kjøndal, klarte også Lars Eidissen (20. plass), Christopher Ulsrud (25. plass), Gunnar Østebrød (41. plass, 161.000 kr), Hans Ari Varsi (53. plass, 134.000 kr), Åge Spets (55. plass, 134.000 kr) og Johnny Lodden (60. plass, 107.000 kr) å spille seg til prispenger.

Finalen sendes direkte på web-tv på eptlive.com fra klokken 16.00 mandag. Les flere pokersaker på Nettavisens pokerseksjon!

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis