*Nettavisen* Sport.

Han kan vinne The Double

Foto: Anders Skjerdingstad (Mediehuset Nettavisen)

Andreas Nordvik er i en rimelig unik posisjon.

23.09.09 10:59

VALLE (Nettavisen): Onsdagskvelden kan bli begivenhetsrik for mange, men kanskje spesielt for Andreas Nordvik (22).

Først kan han sikre seg en plass i cupfinalen, hvis Vålerenga slår Molde i semifinalen. Senere på kvelden kan han blir seriemester, hvis Rosenborg slår Tromsø.

LIVE 19.00: Molde – Vålerenga
LIVE 20.45: Rosenborg – Tromsø

Nordvik kan med andre ord vinne The Double med to forskjellige klubber i høst.

- Jeg har ikke tenkt mye på det. Men ja, jeg er klar over det. Og det hadde selvfølgelig vært veldig artig å klare det, sier han til Nettavisen.

- Viktig med tillit
30. juli, rett før overgangsvinduet stengte, ble det kjent at Vålerenga hadde leid den unge forsvarsspilleren fra Rosenborg. Der spilte han fem seriekamper i første halvdel av sesongen, men til tross for solide prestasjoner, havnet han for langt bak i køen av gode forsvarsspillere.

I Vålerenga, derimot, har han gått rett inn på laget.

- Det var viktig for meg å komme til en klubb der jeg får spille. Jeg er i en alder der jeg trenger å spille mye på et så høyt nivå som mulig.

- Man utvikler seg ikke ved å sitte på benken. Nå merker jeg at jeg utvikler meg for hver eneste kamp, sier Nordvik.

Lettere når man vinner
- Merker du forskjell på mentaliteten og innstillingen i Vålerenga, som har tapt mye i høst, og Rosenborg, som stort sett vinner hver gang?

- Hverdagen er alltid lettere når man vinner enn når man taper. Men jeg er veldig imponert over hvordan spillergruppa her har klart å holde humøret oppe til tross for motgangen. Når det gjelder stemningen i garderoben rett før kamp, vil jeg si den varierer mer mellom spillere enn mellom klubber. Noen er ekstremt tente og gira, mens andre sitter i ro og tenker igjennom arbeidsoppgavene. Man har begge typene både i Rosenborg og i Vålerenga.

Etter sesongen skal Andreas Nordvik i utgangspunktet tilbake til Rosenborg. Han har imidlertid bare ett år igjen av kontrakten, hvilket betyr at RBK trolig enten vil tilby en ny kontrakt eller forsøke å selge ham.

Ikke snakket med RBK
Selv er han usikker på hva han vil.

- Jeg har ikke snakket med Rosenborg ennå, og vet ikke hva de tenker. Selv har jeg valgt å ikke tenke på neste år. Jeg tenker bare på neste trening og neste kamp, og konsentrerer meg om å bli en bedre fotballspiller.

- Det som er sikkert, er at jeg skriver ikke under for en klubb der jeg får beskjed om at jeg ikke vil bli satset på. Men det er det vel uansett ingen som sier i forbindelse med kontraktsforhandlinger, poengterer han.

- Hva vil være størst – seriegull med Rosenborg eller cupgull med Vålerenga?

- Det er et vanskelig spørsmål. Begge deler vil være stort. Jeg var med og feiret seriegullet i 2006, men jeg spilte ingen kamper og ble ikke mester da. Og jeg har aldri spilt en cupfinale, poengterer Nordvik, som innrømmer at han vil holde et øye med kamputviklingen på Lerkendal onsdag kveld.

Godt tak på Molde
Men å si at han har fulgt sin gamle klubb tett etter overgangen, vil være en kraftig overdrivelse.

- Jeg har faktisk bare sett én Rosenborg-kamp etter at jeg dro, og det var den mot Stabæk. Jeg har bevisst unngått det, fordi jeg ønsker å ha fullt fokus på jobben jeg skal gjøre i Vålerenga.

- Slår dere Molde?

- Jeg kan jo ikke si noe annet! Molde er et veldig godt lag, men de har hatt en litt fallende kurve. Dessuten har vi hatt et veldig godt tak på dem i år, sier Nordvik.

Det siste er ubestridelig. Vålerenga har slått Molde i begge kampene i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.