Gå til sidens hovedinnhold

Han knuser van Persie og Suarez

- Han hører hjemme et helt annet sted, sier spisslegende.

I en ellers mørk sesong for Aston Villa, har Christian Benteke stått frem som et skinnende lys på Villa Park.

Hardt pressede Paul Lambert kan i stor grad takke den 22 år gamle belgieren for at den tradisjonsrike klubben ikke ligger enda dårligere til på tabellen.

Med elleve nettkjenninger og fire målgivende har kraftspissen stått bak intet mindre enn 60 prosent av Aston Villas 25 seriemål så langt.

- Er det sant? Det er jo helt elleville tall. Jeg visste at han var den viktigste brikken i laget, men at han står bak så mye, er overraskende og nesten litt skremmende, sier mangeårig Villa-supporter og spisslegende Arild Sundgot til Nettavisen.

Knuser superspissene
Tallenes tale er klar; Christian Benteke er - når det kommer til målpoeng - altså viktigere for sitt Aston Villa enn noen andre spillere er for sine respektive lag.

Til sammenligning står for eksempel Robin van Persie (19 mål/sju målgivende) bak 42 prosent av Manchester Uniteds 62 scoringer i Premier League. Luis Suarez (17/3) har på sin side vært sist eller nest sist på 45 prosent av Liverpools 44 mål.

- Han har tatt Premier League med storm, og at han presterer så godt etter så kort tid i England er veldig imponerende. At han i tillegg gjør det for et lag som har slitt tungt hele veien, gjør det enda mer oppsiktsvekkende, mener Sundgot.

De gode prestasjonene har nærmest stått i kø for Benteke denne sesongen. Aller best var han kanskje i 3-1-seieren mot Liverpool, der han scoret to fantastiske mål og vartet opp med en hælassist av de sjeldne.

- Den mest komplette spissopptredenen så langt denne sesongen, og muligens også når sesongen er over, var tidligere Premier League-spiss Alan Shearers dom etter Bentekes herjinger på Anfield.

Kobles til toppklubber
Prestasjonene i Premier League har gjort at Benteke allerede i januarvinduet ble nevnt i forbindelse med større klubber. Både Liverpool, Arsenal, Tottenham og Manchester City har blitt koblet til den Kongo-fødte spissen, og spekulasjonene vil trolig fortsette frem til en overgang finner sted.

Det tror Sundgot vil skje allerede til sommeren.

- Det blir nok dessverre vanskelig å beholde ham utover denne sesongen, spesielt om han fortsetter den formen han viser for øyeblikket. Vi får være takknemlig så lenge vi har ham, og heller selge med god fortjeneste til sommeren, sier Sundgot om Aston Villas toppscorer, og er ikke i tvil om at han er god nok for en absolutt toppklubb.

- Benteke hører hjemme i en av de aller største klubbene, og selv om Aston Villa har et spennende lag for fremtiden, tror jeg ikke han vil vente veldig lenge før han flytter på seg, innser Arild Sundgot.

Bedre enn Balotelli
Med sine 190 centimeter på strømpelesten og sin rå fysiske tilstedeværelse, ble Benteke raskt sammenlignet med jevngamle Mario Balotelli, da han kom til England sist sommer.

Der den italienske urokråka ikke imponerte noen denne sesongen, og følgelig ble sendt til AC Milan, har Christian Benteke derimot vist positive sider både på og utenfor banen.

Arild Sundgot mener derfor at det blir urettferdig å sammenligne de to spillerne - sett med Bentekes øyne.

- Før sesongen ble sparket i gang, ville nok de fleste foretrukket Balotelli fremfor et totalt ubeskrevet blad hentet fra belgisk fotball. I dag er det nok liten tvil om hvem som settes høyest av de to, sier Sundgot, som tror Christian Benteke kan bli en av de helt store.

- Han har akkurat rundet 22 år, men er allerede kommet meget langt i utviklingen. Det skal bli kjempespennende å følge ham videre, om det blir i Aston Villa eller en annen klubb. Jeg tror han har potensiale til å bli en av de aller beste spissene i verden, avslutter Arild Sundgot.

Sjekk siste nytt fra Premier League her!

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1ho7xltou1ck31dwnvkb13gazg', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1ho7xltou1ck31dwnvkb13gazg', 'eplayer14');
Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken