Skotten er nemlig overbevist om at måljegeren fra Uruguay, som har hatt enorm suksess etter at han forlot Old Trafford, ville blitt publikumshelt i United under andre rammebetingelser.

- Han kunne blitt en helt. Han var en flott fyr og en fantastisk fotballspiller, sier Alex Ferguson til den britiske storavisen The Mirror.

Forlan brukte ikke mindre enn åtte måneder på å score sitt første mål for United etter overgangen fra Independiente i 2002. Da United-karrieren var over i 2004 – sto han bokført med magre ti scoringer.

Les også:Lovet lam søster å bli stjerneIDerfor fikk han sparkenIForlan topper VM-børsen

Søsterens helse
Sjefen sjøl var gjort seg opp noen tanker om hvorfor mannen som i år har blitt både Europaliga-mester og VM-semifinalist ikke lyktes under hans vinger.

- Vi hadde aldri problemer med ham på Old Trafford. Det var snarere kombinasjonen av han og Ruud van Nistelrooy som ikke fungerte, sier skotten – og trekker også fram utenomsportslige forhold.

- Gutten hadde andre problemer også, søsterens helse i Spania. Han ønsket alltid å havne i Spania, sier Ferguson.

Diego Forlans fem år eldre søster Alejandra ble lam i beina etter en bilulykke da stjernespissen var 12 år. Siden har han gjort alt for å bidra til at storesøsteren får de riktige behandlingene.

I øyeblikket driver de to et fond for trafikkskadde sammen.

- Gikk for billig
Nå smiler fotball-livet til Diego Forlan – som tirsdag gjorde sitt fjerde mål på fem kamper i årets VM-sluttspill. Det plasserer han ett mål bak Nederlands Wesley Sneijder og Spanias David Villa i kampen om å få Gullballen som turneringens toppscorer.

Atletico Madrid-spissens suksess gleder mange – ikke minst hans tidligere sjef i England.

- Jeg sendte Diego en SMS her om dagen. Han har vært fantastisk, og vi er stolte av ham alle sammen, sier Ferguson.

Han vil likevel ikke være med på at United gjorde en feilvurdering da uruguyaneren ble solgt til Villareal.

- Den eneste kritikken vi må ta er at han ble solgt for billig, sier Ferguson.

Prislappen skal ha vært rundt 20 millioner kroner.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!