*Nettavisen* Sport.

Han kunne vært Stabæk-trener

Foto: Ståle Andersen/Scanpix

Ingen angrer ansettelsen av Jan Jönsson, men Stabæk-jobben kunne ha havnet i norske hender.

24.10.08 13:39

Jan Jönsson ble ansatt i Stabæk på senhøsten 2004, og har siden den tid ledet Stabæk fra den ene triumfen til den andre: Seier i Adeccoligaen, femteplass i Tippeligaen, så sølv – og i år både gull og cupfinale.

Søndag feirer man tidenes gullfest i avskjedsfesten på og med Nadderud, med Jönsson som festens absolutte midtpunkt. Men historien kunne ha vært veldig annerledes.

Ble tilbudt trenerjobben
Fra flere hold får Nettavisen bekreftet at Stabæk gikk bredt ut da de skulle ansette ny trener som erstatter for den sparkede Gaute Larsen. En av hovedkandidatene jobber i dag ved Bjerke Videregående Skole: Kjell Sverre Hansen Wold. Den nåværende læreren bekrefter at han kunne tenke seg jobben som Stabæk-trener på slutten av 2004-sesongen.

- Ja, det stemmer at Tom Schelvan ringte meg og lurte på om jeg var interessert i trenerjobben i Stabæk før Jan Jönsson fikk den, sier Hansen Wold til Nettavisen.

41-åringen måtte imidlertid takke nei ganske fort.

- Jeg var trener for Skeid i den tiden, og forhørte meg med dem om det var mulig å ta over jobben i Stabæk. Men jeg hadde kontrakt i et år til, og de ville ikke slippe meg, så dermed ble den ballen lagt død, forteller Hansen Wold.

- Ikke bitter
Året etter kom imidlertid Grorud-gutten inn i Stabæks trenerapparat, nå som assistenttrener. Det er en tid han har utelukkende gode erindringer fra.

- Stabæk var og er en fantastisk klubb, og jeg har veldig gode minner derfra.

- Jan Jönsson var et lykketreff for dem. Vi jobbet veldig bra sammen.

Selv understreker Hansen Wold at han ikke er bitter for at det er Jönsson og ikke ham som nå sitter og mottar hele Norges fotballhyllest.

- Jeg finnes ikke bitter. Skeid slapp meg ikke, og sånn er fotballen.

(Les videre under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Presset på for Tchoyi
Litt av æren for Stabæks suksess skal likevel Kjell Sverre Hansen Wold ha.

- Jeg presset hardt på for at Somen Tchoyi skulle komme til klubben. Jeg har en del kontakter i Skien-området, og hadde sett Somen en del før. På den tiden satt han og varmet benken i Odd, og var faktisk på vei til Pors da Stabæk hentet han for knapper og glansbilder.

I Stabæk bekrefter man Hansen Wolds historie, selv om man understreker at det aldri kom noe offisielt tilbud. Jan Erik Aalbu, som var den første i Bærums-klubben som var i møte med Jan Jönsson, bekrefter at det var flere man var i kontakt med på den tiden, deriblant Kjell Sverre Hansen Wold.

- Det stemmer, vi var i kontakt både ham og en danske med briller som jeg ikke husker navnet på, samt Jan Jönsson.

Valget falt til slutt på Bærums mest populære svenske, et valg Aalbu lettere humoristisk tar avstand fra nå som han jobber for naborivalen.

- Det angrer jeg selvsagt på nå, humrer Vålerengas sportsdirektør.

Bekrefter kontakt, ikke tilbud
Tom Schelvan er også klar på at det aldri gikk ut noe tilbud til Hansen Wold, selv om interessen var der.

- Det stemmer nok at vi var i kontakt med ham, akkurat som vi er i kontakt med flere spillere når vi skal hente inn en mann i en ny posisjon.

- Men jeg har pratet med flere som var i klubben på den tiden, og han ble aldri tilbudt jobben som Stabæk-trener, ei heller fikk han noe kontraktsforslag, sier Schelvan til Nettavisen.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.