Gå til sidens hovedinnhold

- Han likner på Zola

Det kan ikke være sveisen Rafael Benitez sikter til.

Rafael Benitez mener Chelsea har 2013-utgaven av legenden Gianfranco Zola i sine rekker.

Chelsea-manageren er mektig imponert over det Juan Mata har levert for blåtrøyene denne sesongen – og nøler ikke med å sammenlikne landsmannen med Zola.

18 mål og 29 målgivende pasninger er bunnsolid statistikk, hvilket gjør at midtbanemannen bør være en klar kandidat til å bli årets spiller, mener Benitez.

- Hvis du ser på hele sesongen og analyserer prestasjonene hans, bør han absolutt vurderes. Han har spilt to kamper i uka i flere måneder, og tallenes hans er fantastiske, sier Chelsea-manageren ifølge goal.com.

Sammenlikningen med Zola er angivelig høyst relevant.

- Juan minner meg om Gianfranco Zola, da han var i Chelsea. Han har den samme kampintelligensen, hvilket er nøkkelen når man spiller i rommet foran motstanderens midtstoppere, sier Benitez.

Likhetene mellom de to stopper imidlertid ikke der.

- På samme måte som Zola er han liten, men han har intelligensen til å komme seg inn i boksen. Han er veldig smart, finner rom og har i tillegg både kvalitet og overblikk. Det er ikke alle som har alt dette, sier Chelsea-sjefen videre.

Onsdag kan Mata meget vel bli tungen på vektskåla når Chelsea gjester Fulham på Craven Cottage. Med seier tar de blå et langt skritt mot mesterligaspill til høsten. (ANB)

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud

Kommentarer til denne saken