Gå til sidens hovedinnhold

- Han løy for meg

- Jeg var god nok for Nancy, men fryktet for karrieren, sier Veigar Páll Gunnarsson til Nettavisen.

FORNEBU (Nettavisen): - Det kan ha vært forskjellen på gull og bronse i år, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Nettavisen.

Svensken snakker om Veigar Páll Gunnarsson – spilleren som forsøkte seg, men mislyktes i franske Nancy etter Stabæks gullsesong. Mandag ble det klart at islendingen gjør comeback hos bæringene. Og Gunnarsson er ute etter et nytt gull med Stabæk i 2010.

Men hva var det egentlig som skjedde i Frankrike?

I Stabæk sto Gunnarsson for hele 31 assist i 2007 og 2008. På samme tid nettet han 25 ganger selv. Men i Frankrike fikk han ikke spille. Det vil si, han fikk 66 minutter med spilletid i en cupkamp mot Monaco tidligere i høst – og én kamp fra start og fire som innbytter i fjorårets sesong.

- Han løy for meg, sier Gunnarsson til Nettavisen.

- Sa jeg var en nøkkelspiller
Han prøver å forklare det som skjedde.

- Jeg snakket med treneren før jeg dro på ferie i sommer. Da sa han at han hadde stor tro på meg. At jeg kom til å være en nøkkelspiller denne sesongen. Jeg fikk utrolig mange lovord. Det var veldig mye skryt. Så kom vi til sesongen. Jeg satt på benken i de to første kampene. Så var jeg ikke en gang i troppen. Det er vanskelig å forklare.

Han har aldri fått noen forklaring fra treneren om hvorfor det endte som det gjorde. Han har heller aldri spurt.

Men han innrømmer at han selv ikke forstår noe.

- Jeg vet selv at jeg gjorde det veldig bra på trening. Jeg vet at jeg var god nok for Nancy. Men jeg vet ikke hvorfor jeg ble satt til side. Det føltes som om det var noe personlig fra trenerens side. Men hva? Det vet jeg rett og slett ikke.

- Jeg fikk jo aldri vært så dårlig at jeg burde bli vraket, heller. Jeg fikk jo aldri prøve meg. Det var merkelig. Når man kjøper en spiller for så mye penger (snaut 15 millioner), så må man jo satse litt på spilleren. Man må la ham få prøve seg i seks-sju kamper, men den sjansen fikk jeg aldri, fortsetter han.

Les også:Stabæk vraker toppspiller

Ga opp i august
Han har forsøkt å forklare hva ett år uten fotball gjør med en som elsker å spille fotball. Til islandske medier har han snakket om at det bare var landslaget som stoppet ham fra å bli ««sinnssyk». Han er imidlertid usikker på om det er akkurat det ordet som beskriver følelsene hans best.

- Jeg elsker å spille fotball. Jeg må spille fotball. Så får jeg ikke spille fotball på ett år. Da blir man litt, hva heter det på norsk, vel, man kan miste det helt. Man blir så jævlig skuffet. Man blir så fryktelig sint. Man blir rett og slett et lite fornøyd menneske.

Derfor ga han mer eller mindre opp i august. Der og da bestemte han seg for at han måtte komme seg vekk fra Frankrike. Derfor sa han også nei da en annen fransk klubb lurte på om han var lysten på å spille for dem. Noen spillere klarer godt å leve med bare å trene og å spille for reservelaget eller kun i de mindre interessante cupene. I alle fall så lenge bankkontoen bare vokser.

Sånn er ikke islendingen.

- Nei, nei, nei, sier han til Nettavisen.

- Jeg fryktet for karrieren. Med et halvt år til uten fotball ville jeg kanskje vært ferdig som fotballspiller. Derfor var det aldri aktuelt å bli. Jeg tar et kraftig lønnskutt ved å gå hit, men det var verdt å ta det lønnskuttet – fremfor å sitte på sidelinjen i Frankrike i to og et halvt år til.

(Saken fortsetter under bildet)

- En god deal...
Stabæk mener også de har sitt på det tørre. Ved nyttår går en rekke av klubbens spillere ned i lønn. Med det i tankene virker det muligens noe rart at klubben bruker en del ressursene sine på å hente hjem Gunnarsson.

Sportslig leder Tom Schelvan avviser problemstillingen.

- Han fikk et ”take it or leave it”- tilbud fra oss. En del av dealen var også at Nancy måtte bli enig med Veigar om en sluttpakke. Og det er alltid en god deal når man selger spillere for så å få dem nesten gratis tilbake igjen.

- Men uansett, vi går ned mange millioner på vårt driftsbudsjett på fotball for 2010. Det budsjettet styrer vi nøye etter.

- Like god
Dermed handler det mest om hvor god Gunnarsson fortsatt er. Med 31 målgivende og 25 mål for Stabæk i 2007 og 2008 er det ingen tvil om potensialet.

Gunnarsson selv mener han er like god.

- Det handler kun om å få kampformen. Jeg må spille mange kamper i oppkjøringen for å få tilbake rytmen. Men jeg er helt sikker på at samarbeidet med Daniel (Nannskog) kommer til å bli bra også i 2010, sier han.

Det tror Jan Jönsson også.

- Veigar Páll Gunnarsson kan ha vært forskjellen på bronse og gull for oss i år, innrømmer svensken overfor Nettavisen.

- Vi kom jo litt sent i gang før årets sesong. Vi fikk inn et par forsterkninger 31. mars. Da kan man ha flaks, men vi var på etterskudd. Nå ble det likevel medaljer i år, men da ønsker man selvsagt medalje av enda edlere kvalitet neste sesong, sier Jönsson.

Så da er det vel bare én ting å si:

Se opp, Rosenborg!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot