RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han lærte Moa å score

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Moa-helten var dødssyk, nå har han fått VIF-spissen til å finne fram gullskoa igjen.

VÅLERENGA - VIKING 2-0:

ULLEVÅL STADION (Nettavisen): Kaz Sokolowski ble alvorlig syk sist sommer da han ble rammet av svulst i en av binyrene. Seks dager lå Vålerengas spillerutvikler i koma, og svevde mellom liv og død. Etter lang tids sykeleie var han først den 4. januar tilbake på treningsfeltet med Vålerengas a-lag.

Trener scoring, ikke avslutning
Der har han gjort underverker, først og fremst med mandagens store helt på Oslo Øst. Et vanlig syn etter Vålerengas treninger er at tomålsscoreren står igjen og hamrer inn lærkula i nettmaskene. For er det én ting Sokolowski er bevisst på, så er det at det ikke er avslutningstrening man skal ha, man skal trene på å få ballen i mål.

- Det er det det handler om, jeg vil ikke at man skal ha avslutningsfokus, men scoringsfokus.

- Når vi står igjen på treningene terper vi detaljene som gjør at man skal få ballen i mål, sier Sokolowski til Nettavisen.

- Moa en drømmeelev
I Mohammed Abdellaoue har han funnet spilleren som får til akkurat det.

- Moa er en drømmeelev. Han bestemte seg for å bli god igjen i vinter, og nå blir han det.

- Han er utrolig flink i momentet før han skyter, måten han vender opp på og kommer seg rettvendt. I tillegg har han en utrolig balanse i avslutningsøyeblikket, og han har en veldig høy treffprosent, fortsetter den populære spillerutvikleren.

- Han er flink til å skyte i steget. Er han litt Solskjær-aktig i stilen?

- Nei. Moa er Moa, smiler Sokolowski lurt.

Det var godt han utelot et ”bare” i den siste setningen, for var det en ting VIF-spissen var, så var det ikke bare-bare. 24-åringen var en konstant trussel mot Viking-forsvaret til han ble byttet ut noen minutter før slutt, sjelden har norsk fotball sett en spiss terrorisere et lag så mye i en seriepremiere.

Moa, den store forskjellen
Vel var Viking det førende laget i førsteomgangen, men VIF hadde det rogalendingene manglet – en giftig avslutter. Bare 93 sekunder var gått før han hamret inn det første fra drøyt 20 meter, det andre en halvtime senere var enda lekrere: Fra nesten 30 meter måket han ballen borte ved krysset, Rune Jarstein gispet etter luft, mens Moa løp bort for å takke Sokolowski.

- Det var en spontan greie hvor jeg ville takke Kaz for jobben han har gjort med og for meg.

- Han har hjulpet meg mye, er veldig flink med detaljer, og rett og slett bare en topp fyr, skryter tomålsscoreren.

Flink var også Moa, som var nære sitt hat trick da ble spilt fri av Fellah etter en times spill, men avslutningen gikk like utenfor. Ikke det at det bekymret hovedpersonen så altfor mye.

- Jeg fortsetter gjerne med to mål hver runde, jeg.

Revansjesugen Moa
60 mål blir det garantert ikke, men med kun seks nettkjenninger i fjor, er det en utrolig revansjesugen måljeger som møter Nettavisen etter kampen.

- Jeg har hatt en veldig god sesongoppkjøring, har fått lagt kontraktsforhandlingene og alle spekulasjonene bak meg, og vil vise meg fra en helt annen side i år.

De som 12.167 var på Ullevaal Stadion mandag kan bekrefte at det har han allerede gjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere