2012 ble et begredelig år for sykkelfamilien Schleck.

Ikke bare var det resultatmessig horribelt, men i tillegg ble Fränk Schleck tatt for doping under Tour de France. En tour Andy Schleck aldri fikk kjøre.

Dopingsaken mot Fränk går sakte, og det er fortsatt ikke kommet noen konklusjon.

- De mistet noe
Andy i sin tur, kjørte nesten ikke ritt etter velten på tempoen i Critérium du Dauphiné.

- Han (Andy) trenger å finne gleden ved å sykle igjen, sier den nye sportsdirektøren Luca Guercilena til Le Quotidien.

- I år, grunnet flere faktorer, var det ikke tilfellet, og det er normalt. Fränk og Andy har alltid følt at de mistet noe med fusjonen (mellom RadioShack og Leopard-Trek). Falvio Becca (lageieren) og Johan Bruyneel ønsket å forbedre laget, men psykologisk følte de (Fränk og Andy) at de hadde mistet noe.

Fusjonen det er snakk om, er sammenslåingen av Leopard-Trek og RadioShack før årets sesong. Laget som så ut til å kunne dominere de store etapperittene, har vært en skygge av det man skulle tro. Den største skuffelsen: Andy Schleck.

Kjørte ikke med broren
Med Bruyneel som sjef, fikk ikke lillebror Andy det til å fungere. For første gang på flere år, kjørte han heller ikke det samme rittprogrammet som storebroren.

- Ideen om å ha forskjellige rittprogram er ikke dårlig i seg selv, og det kan ha vært noe Fränk kan ha dratt fordel av i visse situasjoner, da også han kan vinne store ritt. Men for det store målet, som Tour de France, kan man ikke miste en person som Fränk fra Andys side. Jeg regner dem ikke som brødrene, men to gutter med meget gode evner i fjellene.

Guercilena er også klar på at han støtter Fränk Schleck i den pågående dopingsaken mot 32-åringen.

- Jeg tror det er snakk om en forurensing, det er jeg overbevist om. Jeg er sikker på at han har rett og respekterer reglene. Jeg håper ikke han blir suspendert, eller i det minste at det ikke blir en lang suspensjon.

Vil endre ryktet
I løpet av årets har RadioShack fått et frynsete rykte, med dopinganklagene mot Johan Bruyeels tidligere elever i US Postal, i tillegg til saken mot Schleck. Det er et rykte de nå ønsker å rydde opp i.

- Vi kan ikke endre lagets historie, men vi kan forbedre oss ved å innta et nytt syn. Det er Mr. Beccas idé.

Det er nok ikke bare ryktet RadioShack ønsker å endre neste sesong. De ønsker å få Andy Schleck tilbake i toppslag, og inn i kampen om sammenlagtseieren i Tour de France.