Gå til sidens hovedinnhold

- Han mente straffen var litt streng

Men Kiel McLeod straffes likevel knallhardt for skrekktaklingen.

Fredag ble det klart at Kiel McLeod blir straffet med 15 kampers utestengelse (fire er gjort betinget) etter taklingen på Storhamars Erik Skadsdammen, det avgjorde Domsutvalget i Norges Ishockeyforbund.

Det er den nest strengeste straffen Domsutvalget har gitt, kun overgått at Steffen Thoresens utestengelse på 20 kamper.

Les også: - Noe av det styggeste jeg har sett

God avgjørelse
Leder i utvalget Sigurd Klomsæt forteller at det var bred enighet rundt avgjørelsen, men at Kiel McLeod selv ikke var helt fornøyd.

- Vi har sett på video, rapporter og snakket med de ulike partene og konkludert med at dette er en passende straff, sier Klomsæt til Nettavisen.

- Jeg tror vi har kommet frem til en god avgjørelse, og at dette understrekes av at alle partene har godtatt avgjørelsen. Også McLeod har akseptert straffen, selv om jeg forsto det slik at han følte at den var litt streng, fortsetter Klomsæt.

Null-toleranse
Det var i GET-ligakampen mellom Frisk Asker og Storhamar at selve oppgjøret ble overskygget av en stygg takling som fant sted ni minutter ut i oppgjøret i Askerhallen.

Storhamars Eirik Skadsdammen var ikke i nærheten av pucken da han ble taklet stygt mot hodet av Frisk Askers Kiel McLeod.

Skadsdammen ble liggende på isen en stund, før han fikk hjelp av helsepersonell og lagkamerater til å komme seg av isen.

Sigurd Klomsæt i Domsutvalget påpeker hvor viktig det er å vise at man ikke aksepterer denne type taklinger på hockeybanen.

- Vi er vel et av de landene som håndterer slike taklinger strengest, og i forhold til i Sverige, hvor økonomien overstyrer slike avgjørelser, tenker vi kun på sportens beste, forteller Klomsæt.

Fornøyd
Administrerende direktør i Storhamar Dragons, Svein-Erik Edvartsen, bekrefter at han er godt fornøyd med straffen.

- Vi er godt fornøyd med denne dommen. Jeg har snakket med Skadsdammen og han er tilfreds han også. Vi har også i denne saken fått medhold på alle punkter. Bortsett fra at det ble 15 kamper istedenfor 20, som vi påsto. Domsutvalget har dømt og det respekterer vi fullt ut, sier Edvartsen til tv2.no.

P.S:De fire kampene som er gjort betinget, vil iverksettes dersom McLeod pådrar seg matchstraff på nytt denne sesongen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken