Fredag ble det klart at det norske U21-landslaget i fotball skal møte Frankrike til playoff om en plass i EM i 2013.

Norge var useedet i trekningen og slik sett ville motstanderen uansett blitt meget tøff. Spania, Tsjekkia, Nederland, Tyskland, Italia og England var de andre lagene. Og selv om Frankrike blir en beintøff motstander for Per Joar Hansen menn, og må regnes som favoritter, er det på ingen måte noen umulig oppgave som venter Norge.

- Det er ikke de helt store navnene på Frankrikes U21-lag. I hvert fall ikke enda. Laget er selvfølgelig bra, men ikke så mye bedre enn England, sier Arnstein Friling til Nettavisen.

Friling har kommentert franske Ligue 1 for Viasat og har god kontroll på nasjonens unggutter. Han tror det norske laget har gode sjanser til å gå videre fra playoffen.

- Det virker som det er godt med selvtillit i det norske laget nå. Frankrike er åpenbart favoritter, men jeg tror det vil bli jevnt. Norge spilte også jevnt med England i to kamper, sier han.

LES OGSÅ: Nettavisen fulgte trekningen!

- Minner om Hazard
Talentfabrikken Frankrike har likevel en del spillere det er verdt å se opp for. Friling trekker spesielt fram Montpelliers Remy Cabella som den store trusselen mot våre menn.

Cabella er ansett som et supertalent, og selv om han ikke er så erfaren som mange av de andre på laget, besitter han kvaliteter som allerede har blitt lagt merke til.

- Han er et kjempetalent, ja. Han er ikke spiss, men en som ligger i det rommet bak. En falsk tier. Han er veldig teknisk og lik Eden Hazard i spillestilen, sier Friling om unggutten.

- Sist sesong da Montpelliers store stjerne, Younes Belhanda, ble utvist og måtte stå over den siste kampen, kom Cabella inn og overtok plassen uten at laget mistet noe.

Cabella, som fylte 22 år i mars, har ikke etablert seg som fast inventar hos Montpellier, men Friling er likevel overbevist om at unggutten er en vi får høre mye om de kommende årene.

En annen profil på det franske U21-laget, som mange nok allerede har hørt en del om, er Rapahel Varane. Han spiller for Real Madrid og er en erfaren stopper alderen tatt i betraktning.

- Det er ingen tvil om at Varane vil bli en kjempespiller. Han har allerede spilt i Champions League for Real Madrid. Det er ikke snakk om annet enn at han vil bli veldig god, sier Friling.

Ungdomsligaen
Selv om Frankrikes nåværende U21-laget altså ikke er det sprekeste froskespiserne har stilt med de siste årene, er det mye kvalitet i ungguttene som til daglig spiller på høyt nivå.

- Ligue 1 er en imponerende liga i den måte at unge spillere får sjansen tidlig. Det er masse tenåringer og tjueåringer som spiller seg inn på lagene, sier Arnstein Friling til Nettavisen.

- I Frankrike er de flinke til å satse på egne folk og i nesten alle kamper er over halvparten av spillerne under 22-23 år. Ligue 1 er den beste ligaen til å slippe til folk tidlig av de fem største.

Av andre spillere kommentatoren trekker fram har vi Alexandre Lacazette (Lyon), Vincent Pajot (Rennes), Emmanuel Riviere (Toulouse), og Francis Coquelin (Arsenal).

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Riviere slo igjennom for et par sesonger siden. Han overtok spissplassen i St. Etienne etter Bafetimbi Gomis. Han er allerede en erfaren spiller, sier Viasat-profilen.

- Når det gjelder Lacazette så spiller han en del i Lyon. Han er én i en lang rekke gode Lyon-talenter. Pajot er også en veldig bra midtbanespiller i Rennes, sier han.

Premier League-talenter
For dem som følger Premier League er kanskje Francis Coquelin et av de mer kjente navnene. Chelseas Gaël Kakuta er også en spiller som kan være på banen mot Norge.

- Coquelin har spilt bra for Arsenal og Wenger er ikke redd for å bruke midtbanespilleren. Kakuta er et talent som ikke har fått sjansen i Chelsea, men det trenger ikke si så mye.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Ellers har vi også Chris Mavinga, som har vært i Liverpool og er en bra offensiv back. Joshua Guilavogui og Clément Grenier er også navn å merke seg, sier Friling.

I siste EM-kvalifiseringskamp stilte Frankrike med: Ali Ahamada (Toulouse); Sebastien Chorchia (Sochaux), Massadio Haidara (Nancy), Rapahel Varane (Real Madrid), Eliaquim Mangala (FC Porto); Joshua Guilavogui (St. Etienne), Remi Cabella (Montpellier), Francis Coquelin (Arsenal), Clement Grenier (Lyon), Antoine Griezmann (Real Sociedad); Alexandre Lacazette (Lyon).

PS. Playoff-kampene mot Frankrike spilles den 12. og 16. oktober. U21-EM går av stabelen i Israel 5.-18. juni neste sommer.