I helgen fikk Paolo Di Canio sparken som manager for Sunderland. Han ble ansatt i jobben så sent som mot slutten av forrige sesong.

Mange satte spørsmålstegn ved ansettelsen av den omstridte italieneren allerede da, og etter tapet mot WBA lørdag tok tålmodigheten slutt.

Den engelske avisen The Telegraph skriver mandag at det var Sunderland-spillerne som til slutt felte Di Canio. De var lite fornøyd med hans lederstil.

Spilleropprør
Avisen skriver at den tidligere manageren regelmessig skal ha brukt fornærmende ord og uttrykk overfor spillerne og vært kritisk til deres profesjonalitet og livsstil.

Dette fikk en gruppe av klubbens A-lagsspillere til å oppsøke Margaret Byrne og Roberto De Fanti i Sunderland-ledelsen i etterkant av helgens tap.

Under møtet skal spillerne blant annet ha påpekt at Di Canio ledet laget som en diktator. De fortalte også ledelsen at han ikke lenger hadde tillit innad i spillergruppen.

Det kom også fram at flere spillere ikke lenger ønsket å spille mer under italienerens ledelse.

Spillerne fikk etter dette klar beskjed fra styret om at Di Canio ville bli fjernet fra jobben. Heller ikke styret skal ha hatt tillit til den tidligere West Ham-spissen.

45-åringen fikk kun med seg to seire fra de totalt 12 ligakampene der han ledet Stadium of Light-klubben.

Bråk mot WBA
Opprøret mot Di Canio skal imidlertid ha startet allerede under møtet med WBA lørdag, der vertene vant 3-0.

Di Canio skal flere ganger ha vært rasende under kampen, og skal blant annet ha gitt tidligere kaptein Lee Cattermole skylden for vertenes tredje mål.

Cattermole, som er kjent som en tøffing, skal ha gitt sjefen svar på tiltale, og dette ledet til en svært opphetet situasjon mellom Di Canio og flere av klubbens profiler.

Ifølge The Telegraph skal en spiller ha ropt følgende til manageren:

- Det eneste du har gjort siden du kom hit er å kritisere oss og den tidligere manageren (Martin O'Neill). Forskjellen er at vi likte ham, og ville løpt gjennom en murvegg for ham.

- Det er ingen som liker deg. Det er ingen som vil ha deg her, skal spilleren ha ropt.

Hvem får jobben?
Sunderland har enn så lenge ikke utpekt en erstatter for italieneren, men flere har blitt nevnt som aktuelle kandidater.

Tidligere Chelsea-sjef Roberto Di Matteo skal være blant favorittene til jobben, men den tidligere midtbanespilleren er ikke overbevist om at jobben passer ham.

Martin Jol, Chris Houghton, Alan Pardew, Steve Clarke og Gustavo Poyet er andre navn som nevnes i forbindelse med jobben.

Fram til en ny mann er på plass, er det Kevin Ball som leder laget.