ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Trond Nystad (40) ble torsdag presentert for Norge som den nye treneren for herrelandslaget i langrenn.

Hvis du synes at ansiktet hans ser kjent ut, er det kanskje fordi du vet hvem sjefen for smøreteamet til langrennslandslaget er.

Han heter Knut Nystad. Og er Tronds tvillingbror.

- Ikke enig
- De fleste pleier å spørre hva som er forskjellen på oss. Knut sier bestandig at han er finere og mer intelligent og enda mer sexy. Han mener selv at dette er urettferdig, sier Trond Nystad spøkefullt.

- Jeg er ikke helt enig. Dette er en diskusjon vi aldri blir ferdig med, legger den nye landslagssjefen til.

Trond Nystad regner ikke med at diskusjonen vil ødelegge samarbeidsklimaet.

- Jeg tror det blir bra å jobbe sammen. Vi har jobbet litt sammen tidligere, så dette blir artig.

Samme nivå
40-åringen overtar jobben etter Morten Aa Djupvik, som ledet de norske løperne til enorm suksess i ski-VM i Holmenkollen i vinter og de olympiske lekene i Vancouver året før.

- OL var veldig bra. VM var utrolig bra. Det er om å gjøre å legge resultatene opp på samme nivå som det har vært. Jeg føler at utøverne på laget har mulighet til å gjøre det, sier Trond Nystad til Nettavisen.

Han vil også jobbe for å forbedre resultatene i både Tour de Ski og verdenscupen.

- Det er en utfordring å få alle på laget til å prestere mellom mesterskap. Det vil si verdenscup og Tour de Ski. Det er der utfordringen ligger. Vi må jobbe litt for å få opp de individuelle resultatene i verdenscupen, og se om ikke en nordmann kan stå øverst på pallen i Tour de Ski.

Møtes i juni
Nå skal Nystad først avslutte jobben som daglig leder i firmaet The Student Planner i Denver, USA. Deretter møter han løperne for første gang under samlingen på Sognefjellet i begynnelsen av juni.

- Jeg begynte å jobbe sammen med Morten i går. Han er interessert i å få til en glidende overgang. Morten har også sagt seg villig til å være behjelpelig på samlingen på Sognefjellet.

Under sin første pressekonferanse som landslagssjef, ble Fauske-mannen spurt om hvilke styrker han har og hvordan disse kan brukes i den nye jobben.

- I denne posisjonen er det veldig pågang fra media og andre interesserte. Jeg mener selv at jeg er flink til å takle det presset, svarte Nystad.

Under press
Så fikk han umiddelbart sjansen til å vise hvordan han takler press.

På spørsmål fra TV 2 om han betrakter seg som andrevalg, ettersom flere kandidater – deriblant Fredrik Aukland – har sagt seg uvillige til å påta seg landslagstrenerjobben.

- Når folk trekker seg, er det vanskelig å vite hva motivasjonen er. Det er mange kandidater som kunne ha gjort en veldig bra jobb.

- Du svarte ikke på spørsmålet. Føler du deg som et andrevalg? fulgte TV 2 opp med.

- Nei, svarte Nystad.

Sportssjef Vidar Løfshus fortalte deretter at landslagsutøverne under et møte i Fuertaventura i forrige uke ble presentert for de forskjellige trenerkandidatene.

- Vi hadde et møte i Fuertaventura. Da gikk vi gjennom de fleste kandidatene med utøverne, og Trond sto øverst på listen deres etterpå, avslørte Løfshus.

HTML EMBED