*Nettavisen* Sport.

Han reddet Nannskogs karriere

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Det ble etter hvert fart på Daniel Nannskog, men egentlig burde jubilanten spilt i en europeisk toppklubb.

25.05.10 07:32

STABÆK - START 3-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han scoret sitt hundrede seriemål for Stabæk etter en halv times spill hjemme mot Start, og satte for sikkerhets skyld inn sitt 101. etter en drøy time – begge målene en måljeger verdig. Rekorden ble oppnådd på kun 144 seriekamper, men utrolig nok er det først når han ble godt voksen at han virkelig fant fram scoringsfoten.

Skiftet kom med Jönsson
Før den tid var Daniel Nannskog en liten luring som aldri helt tok ut det store potensialet den 180 centimeter høye og 80 kilo tunge kroppen hadde. Fram til årtusenskiftet var ikke Daniel Nannskog vanskelig å få med på byen, samtidig som han hadde et heller lemfeldig forhold til kosthold. Så fikk svensken ny trener.

- Jeg hadde møtt (min nåværende) kone, og begynte vel egentlig å bli motivert for å gjøre noe ordentlig ut av karrieren min. Så dukket Jan Jönsson opp som trener i Landskrona, og han fikk meg til å tenke riktig og å ta ut det jeg var god for.

Siden har karrieren bare pekt én vei. I 2007 fikk han endelig sin debut for det svenske landslaget (han står nå med syv kamper og to mål), og målene har trillet inn som perler på en snor.

Likevel kan Stabæks målgarantist nummer én likevel ikke fri seg fra å tenke på hva som kunne ha vært hadde vendepunktet kommet tidligere.

- Jeg har ofte lurt på hva som kunne ha skjedd hvis jeg hadde hatt en slik trener i min tid i Djurgården (1997-1998, red.anm.), innrømmer 36-åringen overfor Nettavisen.

- Kunne vært i toppklubb
«Nannskog-redder» Jan Jönsson er ikke i tvil.

- Han kunne ha nådd langt, og spilt for en av toppklubbene i Europa.

- Det er sjelden man ser en spiller med et slikt rykk og energi. I tillegg leverer han også utenfor banen i egenskap av en han er – det er liten tvil om at han har betalt Stabæk solid tilbake, sier Jönsson til Nettavisen.

Det var for øvrig ikke bare Nannskog som ble hyllet på Ullevaal stadion mandag ettermiddag, hvor han helt korrekt ble kåret til banens beste av hjemmefansen. Jan Jönsson fylte 50 år, og ble hedret med et gavekort på en bedre middag til seg og sin kone, men ba før kampen om noe enda mer:

Jönssons gaveønske oppfylt
Han ville ha godt spill og tre poeng, og fikk det han ønsket seg.

Riktignok var Start det beste laget i innledningen, men da nevnte Nannskog headet i stolpen etter et kvarter, skjønte de fleste hvor det bar: Stabæk var farligere hver gang de nærmet seg motstanderens mål, og det var tidlig klart hvor de tre poengene ville havne. Nannskog startet showet da han på mesterlig karatevis fikk dunket inn 1-0 kvarteret etter sin første sjanse, og dunket inn 2-0 med en vanligvis lite brukt høyrefot kvarteret ut i andreomgangen.

Start hadde lite å svare med, og viste til tider svært naivt defensivt spill, og slikt blir en straffet for når man møter et Stabæk-lag med herrene Nannskog/Gunnarsson på topp.

- Naive bakover
3-0 kom bare minutter før full tid, da Jon Inge Høiland fikk stusset in Jan Banan Tømmernes’ heading til landslagsspilleren.

- De er best foran mål og vinner fortjent, mens vi må lære oss å tette igjen bakover, oppsummerte Knut Tørum kampen, og får støtte av målscorer Jon Inge Høiland.

- Jeg sa det i pausen, de er utrolig naive bakover, og blir stående igjen med seks mann når det har gått framover på banen.

- Det skulle vi utnytte, og det klarte vi.

Stabæk har tatt medaljer de tre siste sesongene, og slengte seg mandag med i medaljestriden igjen. Med en serie hvor (nesten) alle slår alle skal du være bra offensiv for ikke å regne med bæringene bår årets Tippeliga-regnskap gjøres opp.

PS! Landslagskeeper Jon Knudsen gikk ut ved pause, men det er ikke fare for den kommende dobbeltlandskampen, skal man tro fysioterapeut Tor Østhagen.

- Det er et lite virus, hvor Jon har slitt med litt hoste. Han skal sjekkes tirsdag, men landskampene bør gå greit, sier Østhagen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.