Gå til sidens hovedinnhold

- Han så rett og slett preget ut

Andreas Evensen skremte rivalen på innveiingen.

Andreas Evensen sikret seg overtaket over europamester Alex Miskirtchian allerede på innveiingen. Mesteren virket direkte utilpass.

- Andreas vant innveiingen. Det er i alle fall min mening. Miskirtchian virket usikker. Han så rett og slett litt preget ut, sa Helge Wærøy til NTB etter at de to EM-duellantene hadde vært på vekta.

Evensen veide inn til 59,9 kg, like under vektgrensen, mens Miskirtchian var 0,3 kg lettere. Det betyr ingenting, men Evensen hadde tatt på seg et par sko, slik han kunne se ned på belgieren da de to skulle stirre hverandre inn i hvitøyet til ære for fotografene.

- Jeg føler meg veldig bra, og jeg hadde en fin følelse på innveiingen også. Nå kan jeg si at jeg er der jeg skal være, og jeg føler i alle fall at jeg har mye energi. Det forsøkte jeg da også å vise motstanderen min på innveiingen, sa Evensen ifølge sin trener Helge Wærøy.

De to skal bokse om EM-tittelen i fjærvekt lørdag kveld. Johannes Berendt i Sauerland Event sier til NTB at kampen etter planen starter klokka 23.

Kontroll
- Nå har vi full kontroll. Alt er gått etter planen, og jeg ser nå en glød i øynene til Andreas som jeg liker, sier Helge Wærøy. Treneren og mentoren er ikke i tvil om at EM-beltet kommer til å bli med hjem til Melhus, og dersom Evensen går seirende ut av kampen lørdag kveld, blir han Norges fjerde profesjonelle europamester i boksing.

Den første som klarte det var en annen trønder, Svein Erik «Spiker'n» Paulsen. Deretter ble Steffen Tangstad mester, ikke bare én, men to ganger. Den siste som sikret Norge et EM-beltet i profesjonell boksing var Ole Klemetsen.

- Vi gleder oss til kampen nå. Det er en dag som gjenstår, og lørdagen her i Esbjerg kommer vi til å bruke til spising, noen møter og litt kos, forteller Wærøy.

(artikkelen fortsetter udner bildet)

Han sier også at den hjelpen Team Evensen har fått fra Siri Marte Hollekim når det gjelder riktig ernæring har vært gull verd. Ingenting har, med andre ord, vært overlatt til tilfeldighetene.

Planen er lagt
- Det er lenge siden vi la planen for denne kampen. Vi vet hvordan Miskirtchian skal tas. Han er sterk og liker seg best når han går framover og får bestemme. Men den muligheten skal han ikke få mot Andreas. Vi vil ikke tillate ham det, sier Wærøy.

- Blir det full spiker fra start?

- Hehe, og bilen går bra ... Nei, taktikken vil jeg i grunnen ikke snakke så mye om, men vi vet hva vi skal gjøre, smiler Wærøy.

Mange trøndere har tatt turen til Esbjerg, så det kommer til å bli skikkelig trøndersk stemning i hallen lørdag kveld. Også på sosiale nettverk har Evensen fått stor støtte, og både bookmakere og eksperter mener at trønderen bør klare brasene.

- Jeg frykter ikke Evensen, selv om jeg vet at han er en god bokser. Denne kampen kommer jeg til å vinne. Forberedelsene mine har vært veldig bra. Jeg er klar, sier Alex Miskirtchian før kampen. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken