Gå til sidens hovedinnhold

Han skal bli Liverpools Jordi Alba

Stewart Downings dager som ving kan være talte.

Det var i Europa League-møtet med skotske Hearts at Stewart Downing fikk prøve seg på venstre back.

Manager Brendan Rodgers har trolig sett at kantspilleren også har noe å bidra med i en litt mer defensiv posisjon på banen.

Etter kampen snakket nordiren om hvordan han var inspirert av Jordi Alba, den spanske vingen som nå har etablert seg som en klasseback.

- Stor mulighet
Ifølge The Guardian skal Rodgers være lysten på å omskolere Downing til venstreback for godt. Manageren har mindre tro på engelskmann som ren ving.

- Det er en stor mulighet for at Stewart kan spille venstreback. Moderne sidebacker som Jordi Alba og Ashley Cole begynte begge karrieren lenger fram på banen, sier Rodgers.

- Når jeg henter opp unge spillere fra akademiet, så er jeg alltid på utkikk etter angrepsspillere, fordi de kan alltids flyttes lenger bak på banen, sier Liverpool-sjefen.

- Spilt der før
Rodgers påpeker at Downing også tidvis spilte back under sin tid i Middlesbrough.

- Da Middlesbrough nådde UEFA-cupfinalen spilte Stewart back i løpet av turneringen. Det å skifte posisjon kan ofte ta litt av presset av spilleren, sier manageren.

- Mot Hearts gjorde han fornuftige valg i posisjonen. Han var med framover noen ganger og han forsvarte seg godt noen ganger, sier Rodgers.

Et ultimatum
Liverpool-manageren tror også at Downing vil akseptere et rolleskifte. Ifølge The Guardian er han helt nødt til det, om han vil bli værende i Liverpool.

- Det er ikke noen vits å benytte en spiller i en posisjon de ikke vil spille i. Men basert på de reaksjonene jeg har fått, er det ikke tvil om at Stewart vil takle dette, sier han.

- Tiden vil vise om det fungerer, men jeg liker ikke å gi opp spillere. Jeg ser alltid etter andre måter å bruke spillerne på, sier den tidligere Swansea-mannen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget