*Nettavisen* Sport.

Han skal trene de beste skitalentene

Foto: Skiforbundet

- Den rette mannen for jobben, sier landslagssjefen.

Sjur Ole Svarstad (29) er ansatt som ny landslagstrener for det nye rekrutteringslandslaget i langrenn.

Han overtar jobber etter Roar Hjelmeset som nylig ble utpekt til ny sprinttrener for kvinnelandslaget.

- Det er ikke noe som er mer spennende enn å jobbe med de beste unge seniorene i langrenn i Norge. Jeg blir veldig motivert av å jobbe med toppseriøse utøvere, og dette er en drøm for en trener. Målet er å bidra til utvikling. Laget består av kjempespennende utøvere, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Svarstad til Skiforbundets nettsted.

Landslagssjef Vidar Løfshus forteller at det var veldig mange bra kandidater, men at valget til slutt falt på den utadvendte 29-åringen fra Stryn.

- Han har en interessant personlighet og kjenner miljøet godt etter flere år som trener. Sjur Ole er rett mannen for denne jobben. Han har en perfekt kombinasjon av utdanning og arbeidserfaring, mener landslagssjef Vidar Løfshus.

Lovende utøvere
Svarstad kjenner flere av utøverne fra før. Hans arena blir først og fremst Norgescupen og Skandinavisk Cup, men flere av løperne på laget hans kommer til å gå verdenscup til vinteren.

Han får blant annet jobbe med lovende løpere som Finn-Hågen Krogh, Heidi Weng Tomas Northug og Pål Golberg.

Weng og Krogh har friplass i verdenscupen neste sesong etter sammenlagt seier i Skandinavisk Cup, mens Golberg blant annet var på pallen i verdenscupen i vinter. H

ågen Krogh ble nummer to i avslutningsturen i Falun i mars.

Godt skolert
Norges nye rekrutteringstrener er godt skolert. Svarstad kommer fra stillingen som langrennstrener ved Hovden Skigymnas. Den start 30 år gamle treneren har en bachelor fra Norges idrettshøgskole. De siste to årene har han også tatt praktisk-pedagogisk utdanning på deltid ved NTNU. Denne utdanningen er han ferdig med til sommeren.

Den nye landslagstreneren har blant annet vært trener for juniorkrinslaget i Sogn og Fjordane skikrins i fem sesonger. Han har også tatt Trener 4-kurset i langrenn.

Først skal han avslutte jobben på Hovden skigymnas. Det første møtet med utøverne blir på Sognefjellet i midten av juni.

Sjur Ole Svarstad gikk aktivt langrenn for Markane IL i Stryn i ungdomsårene.

Han var en del av miljøet i Sogn og Fjordane, men det var ifølge han selv i trenerrollen at han fikk øynene skikkelig opp for langrenn.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag