*Nettavisen* Sport.

Han skulle bli ny United-manager

Foto: EPA/Scanpix

Louis van Gaal var i ferd med å bli Sir Alex Fergusons etterfølger i Manchester United.

11.10.09 14:18

Tilbake i 2001/2002-sesongen annonserte Sir Alex Ferguson at det ble hans siste som Manchester United-manager. Skotten ville gi seg på topp, men bestemte seg til slutt for å fortsette likevel. Noe han helt sikkert ikke angrer på den dag i dag.

United hadde imidlertid allerede startet jakten på en erstatter for den tyggeglade skotten, og ifølge Sky Sports, så var nederlandske Louis van Gaal nær sagt klar til å skrive under med Old Trafford-klubben, før Ferguson gjorde helomvending.

Van Gaal forteller selv at han hadde vært i samtaler med Peter Kenyon - sportsdirektør i United på den tiden - og at partene hadde kommet til enighet om en avtale.

- Det var rett før VM i 2002. Jeg var i kontakt med Peter Kenyon om jobben i United. De fortalte meg at Sir Alex Ferguson skulle legge opp, sier Louis van Gaal.

- Med en gang han hadde lagt opp, skulle jeg overta. Men så ombestemte Ferguson seg, og dermed ble det aldri noe av, forteller den meritterte treneren om jobbtilbudet.

Van Gaal har jobbet for en rekke storklubber, som for eksempel Ajax og Barcelona, og ledet førstnevnte til mesterligatriumf i 1995, etter å ha slått AC Milan i finalen.

Den første juli 2009 overtok han jobben som hovedtrener i tyske Bayern München.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.