Gå til sidens hovedinnhold

- Han som får jobben må føle seg som en nødløsning

Davy Wathne tror det blir vanskelig for Vålerengas nye trener.

Tirsdag blir det klart hvem som tar over den ledige trenerjobben i Vålerenga. Fra før skal Per Mathias Høgmo og Ståle Solbakken ha sagt nei til jobben, og det står nå mellom Kjetil Rekdal og Jan Jönsson.

- Ja, det er de to det står om nå. Det vil bli klart i løpet av dagen, sier Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen til NRK.no. Men Christiansen opplyser i en SMS til Dagbladet at klubben ikke rekker å presentere den nye hovedtreneren før tirsdag.

TV 2-programleder Davy Wathne tror personen som overtar jobben på Valle vil få det vanskelig.

- Det blir ikke lett for ham som overtar. Etter hvert som flere sier nei og klubben jobber seg nedover på listen, så tror jeg det vil gi den personen som overtar en følelse av at de er en nødløsning, sier Wathne til Nettavisen.

- Uansett hvem det blir, så blir det tøft å ta over jobben i Vålerenga, sier TV 2-programlederen.

Vålerenga har siden i fjor sommer vært klar over at de trenger en ny trener. Men over et halvt år senere står Oslo-klubben fortsatt uten ny hovedtrener.

- Sjeldent en god løsning
Hodejeger og Nettavisen-blogger Trine Larsen har i en årrekke jobbet med lederrekruttering i privat og offentlig sektor. Hun mener et fjerdevalg sjeldent er en god løsning for noen av partene når man ansetter en leder i en bedrift.

- Hvis man skal sammenligne dette med en ansettelse i næringslivet så er det å havne på en fjerdeløsning sjeldent lurt for noen. Heller ikke for den som blir ansatt. En nødløsning tyder på at prosessen ikke har vært helt bra, forklarer Larsen til Nettavisen.

- Vi mennesker er ganske enkle, vi ønsker som regel å være førstevalget. Det er litt sånn som i kjærlighetslivet – vi vil ikke være fjerdevalget til ektemannen. Jeg vet ikke om man vil ha det samme engasjementet om man er fjerdevalget.

- Det tar tid å rekruttere de beste. Det lønner seg å starte tidlig, og det er dumt å få dårlig tid, sier Larsen.

Det så lenge ut til Per Mathias Høgmo kom til å ta jobben som Vålerenga-trener, men den tidligere Tromsø-trenere avslo tilbudet fra Oslo-klubben.

Ståle Solbakken fikk sparken i Wolverhampton lørdag, men skal allerede søndag ha blitt tilbudt jobben som hovedtrener for Vålerenga. Også Solbakken takket nei, til tross for at han også skal ha blitt tilbudt flere måneder med ferie før Tippeligaen sparkes i gang.

Klanen fornøyd
Ifølge Dagbladet er det Kjetil Rekdal som nå er nestemann som blir tilbudt jobben, og han kommer til å takke ja, skal vi tro avisen.

Talsmann for Klanen, Christian Kjellsen, tror klubben i hans hjerte nå er stresset.

- Selvfølgelig er de stresset, når de ikke har de økonomiske midlene som de vil, blir det ikke bare forhandlinger med trenere, men også om hvem som skal betale dette. «Sirkus-Vålerenga» ruller videre, sier Kjellsen til Nettavisen.

Kjellsen forteller likevel at Klanen fortsatt er positive.

- Nå er det hundreårsjubileum og snart seriestart, så vi gleder oss. Vi er fornøyde så lenge vi får en trener på plass. Det viktigste er at det ligger en styrket pakke rundt den nye ansettelsen, sier Kjellsen.

Kjellsen forstår at Oslo-klubben har brukt lang tid på ansettelsen av ny trener.

- Jeg tror vi blir presentert ganske snart hvordan prosessen har vært, og jeg tror det har vært en tung og vanskelig prosess. Klubben må ta den tiden det tar med de forutsetningene som er, sier Kjellsen som ikke er redd for at Vålerenga-spillerne mandag stilte til årets første trening uten hovedtrener på plass.

- Det er fortsatt en del kompetente trenere der oppe. De kan jo løpe og drible litt i et par dager.

Kommentarer til denne saken